Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke prioriteitenlijst restauraties Emmen

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Restauratie monumenten, 6 september 2000

Gemeentelijke prioriteitenlijst restauraties 2001-2006 26 monumenten voor restauratie in 2001 voorgesteld

Als gevolg van het 'Besluit Rijkssubsidiering Restauratie Monumenten 1997' dient de gemeente jaarlijks een prioriteitenlijst van voorgenomen restauraties voor het volgende jaar vast te stellen. Deze gemeentelijke prioriteitenlijst wordt in oktober in de Commissie Wonen en Ruimtelijke Ordening (WRO) besproken en vervolgens voorgelegd aan de gemeenteraad.

Deze lijst voor 2001 wordt vervolgens aan het College van Gedeputeerde Staten van Drenthe gestuurd, die aan de hand van de ingezonden lijsten van alle (niet-budgethoudende)Drentse gemeenten, een Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma vaststelt. Op basis van dit Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma stelt het rijk een budget vast, verdeeld over de categorieën woonhuizen/boerderijen, religieuze gebouwen en overige.

Gemeentelijke prioriteitenlijst
In het kader van het opstellen van de concept-gemeentelijke prioriteitenlijst zijn de afgelopen maanden de monumenteigenaren in Emmen aangeschreven om hun wensen voor 2001 kenbaar te maken. Dit heeft 16 monumenten opgeleverd voor de categorie woonhuizen/boerderijen; 5 voor de categorie religieuze gebouwen (kerken, orgels en kerktoren) en 5 voor de categorie overige (bijv. een turfstrooiselfabriek en een remise). De concept-lijsten worden in oktober voorgelegd aan de Commissie Wonen en Ruimtelijke Ordening (WRO_ en aan de gemeenteraad.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie