Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Digitale ontdekkingen in 'The Digital Age Season' BBC World

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
juli 2000

PERSBERICHT

Digitale ontdekkingen in
'The Digital Age Season' op BBC World

In september biedt BBC World programma's die speciaal geselecteerd zijn voor het 'Digitale Tijdperk' dat deze maand centraal staat. Ontdek op BBC World de laatste technologieën, hebbedingetjes en veranderingen die de digitalisering deze eeuw voor ons dagelijks bestaan in petto heeft.

Hate On The Net
Woensdag 6 september, 23.30 uur.
Het wereldwijde web heeft ontelbare voordelen te bieden. Toch kent het netwerk ook zijn schaduwzijde, zoals het steeds groter groeiende aantal zogenoemde 'hate sites'. Extremisten gebruiken het net om racisme, antisemitisme en homofobie te promoten tot in de meest afschuwwekkende details. Hate On The Net spreekt makers van dergelijke sites, zoals Don Black, de webmaster van Stormfront. De felle tegenstanders van dergelijke sites vertellen hoe moeilijk het is 'hate sites' de mond te snoeren. Zolang de Amerikaanse wetgeving dit blijft tolereren onder het mom van 'vrijheid van meningsuiting' zijn regeringen in andere landen met de handen en voeten gebonden.

Click Online
Elke donderdag, 21.30 uur.
Tijdens het 'Digitale Tijdperk' brengt ook het wekelijkse Click Online 'up-to-date' internetnieuws. Vanuit het digitale BBC News Online nieuwscentrum presenteert Stephen Cole verder de laatste nieuwtjes van het nieuwe mediafront en aanverwante elektronische, technische ontwikkelingen. Bezoek tegelijk de Click Online site via www.bbcworld.com. Daar is aanvullende programma-informatie te vinden, info van correspondenten en een 'update' van de onderwerpen die in Click Online aan bod zijn gekomen.

Digital Planet
Donderdag 7 september, 23.30 uur.
BBC World toont de vijfdelige serie Digital Planet over communicatietechnologie en hoe die de hackers in de wereld verandert. In de eerste aflevering 'Cyberwar' wordt gekeken hoe in de toekomst oorlogsvoering overgaat van een fysieke in softwareoorlog. Een week later gaat Digital Planet over 'Cybertalk'; hoe onze communicatie verandert en zich steeds verder uitbreidt en hiermee nieuwe werelden opent en formeert. Of mobiele telefonie de digitale revolutie naar Zuid-Afrika brengt, is te zien in de derde aflevering 'African Renaissance'. Digital Planet blijft niet op aarde maar vraagt zich ook af of er leven is op Mars. Maakt de mobiele telefonie het de onderzoekers onmogelijk dit te ontdekken? In 'Fighting for Space' bekijkt BBC World hoe mobiele telefonie onderzoek in het heelal bemoeilijkt.

The Webstory.com
Vanaf woensdag 13 september, 23.30 uur.
Wat staat het web en de gebruikers in de toekomst te wachten? Kijk mee hoe het wereldwijde netwerk werd opgezet, hoe de elektronische markt zich in Silicon Valley ontwikkelde, en waarom het netwerk niet meer zal verdwijnen.


21st Century Stalking
Zaterdag 16 september, 16.20 uur.
Een nieuwe en beangstigende variatie op stalking is cyberstalking; ofwel het terroriseren van slachtoffers via internet. In San Diego is er al een speciale anti-stalking unit voor opgezet om de stalkers aan te pakken. Kijk en huiver.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie