Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: rivaliserende Iraanse sjiitische soefi-ordes

Datum nieuwsfeit: 06-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Mystic regimes

Datum woensdag 06-09-2000
Tijd 10:00 uur

Promovendus M.E.W. van den Bos

Promotor prof. dr. P.T. van der Veer

In deze studie vergelijkt de promovendus twee rivaliserende Iraanse sjiitische soefi-ordes, die beide pretenderen de voorheen dominante Ne?matollahi-orde te vertegenwoordigen. Vooral de sociaal-politieke context waarin deze soefi-ordes in de 20ste eeuw streden om het geestelijke gezag komt aan bod, tot en met de ideologische toenadering tussen het soefisme en de Iraanse staat na Khomeyni's dood (1989). Ook de cruciale rol van de soefi-opvoeringen en het vasthouden aan de religieuze eigenheid - waarmee de ordes zich effectief tegen de 'kolonisatie van de leefwereld' teweer stelden - komen aan de orde.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie