Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Burgh in Eindhoven tijdelijk nieuwe trouwlocatie

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 5 september 2000, no. 59

Door verbouwing Stadhuis Eindhoven

De Burgh tijdelijk nieuwe trouwlocatie

Met het uitbrengen van een toast op het pasgetrouwde echtpaar, stelt burgemeester Rein Welschen op donderdag 7 september, in aanwezigheid van enkele kloosterlingen in ruste, officieel om 14. 00 uur de huwelijkskapel De Burgh in gebruik. Van augustus 2000 tot 2002 zijn de trouwzalen in het Stadhuis niet meer beschikbaar en wordt de kapel van het kloostercomplex De Burgh aan de Geldropseweg als alternatieve trouwlocatie gebruikt.

Door de ingrijpende verbouwing van het Stadhuis moest de gemeente uitzien naar een nieuwe locatie en koos voor de kapel van het kloostercomplex De Burgh. De locatie is goed bereikbaar en ligt in een romantische omgeving. Het complex in het Glorieuxpark aan de Geldropseweg bestaat uit een landhuis en een kapel. Het landhuis is rond 1900 gebouwd en diende tot 1936 als woonhuis. Tot midden jaren zestig werd het pand door de Zusters van Barmhartigheid gebruikt als inrichting voor de nazorg van psychiatrische patiënten. Op dit moment wordt het landhuis bewoond door zusters in ruste.

Aanpassingen
De kapel die de gemeente nu gaat gebruiken voor huwelijkssluitingen dateert uit 1952 en is door architect Frank Beek van Bureau Beek Architectuur en Interieur opgeknapt en aangepast aan de eisen van deze tijd. Alle moderne faciliteiten zijn aanwezig zoals een invalidelift, een dovenlijn en de mogelijkheid om de huwelijksplechtigheid via internet uit te zenden. Parkeren op het terrein zelf is enigszins beperkt om de rust voor de bewoners van het kloostercomplex te waarborgen, maar er is voldoende parkeergelegenheid buiten het terrein.

Stadshuis
In 2002 kunnen huwelijken weer gesloten worden in een gloednieuwe trouwzaal in het Stadshuis. De gemeente beslist in 2002 of de trouwkapel in De Burgh ook na de verbouwing van het Stadhuis in gebruik blijft als alternatieve trouwlocatie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie