Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Effectiviteit van dialysebehandelingen

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Determinants of outcome in dialysis

Datum donderdag 07-09-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus Mw. K.J. Jager

Promotors prof. dr. R.Th. Krediet en prof. dr. J.G.P. Tijssen
In 1993 startte een prospectieve multicenter-studie naar de effectiviteit van dialysebehandelingen in Nederland. Jager onderzocht het eerste cohort, een groep die representatief bleek voor de patiënten die tussen 1993 en 1995 voor het eerst dialyse ondergingen. Hun kwaliteit van leven was bij aanvang van de dialyse aanzienlijk lager dan die van de algemene bevolking. Bij hemodialyse (bloedzuivering door een kunstnier in een kliniek of ziekenhuis) was de fysieke kwaliteit van leven na drie maanden meer verbeterd dan bij dialyse via het buikvlies (die thuis kan gebeuren). Bij de therapiekeuze zou volgens Jager onder andere de voedingstoestand een rol dienen te spelen: patiënten met lage energiereserves hebben waarschijnlijk meer baat bij dialyse via het buikvlies, terwijl die therapie juist ongeschikt lijkt voor bijvoorbeeld vrouwen met overgewicht.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie