Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pieter van Vollenhoven bij opening Open Monumentendag

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/09/00 Mr. Pieter van Vollenhoven bij opening Open Monumentendag aan boord van het schip M.P.S. Ameland

Mr. Pieter van Vollenhoven is donderdag 7 september 2000 aanwezig bij de landelijke opening van de veertiende Open Monumentendag. De opening, die wordt verricht door staatssecretaris dr. F. van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, vindt plaats aan boord van het schip M.P.S. Ameland, varend tussen Kampen en Schokkerhaven. Mr. Pieter van Vollenhoven is in zijn hoedanigheid van voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds een van de hoofdsprekers.

Thema van Open Monumentendag 2000 en leidraad van de landelijke opening is "Nederland waterstaat". Allerlei monumenten en gebouwen die op een of andere manier verbonden zijn met het water zullen op deze Open Monumentendag zoveel mogelijk worden opengesteld, zoals gemalen, molens, sluizen, forten en historische schepen. De Stichting Open Monumentendag wil met dit thema naast de belangstelling die er momenteel is voor het begrip waterbeheer, ook de aandacht vragen voor het beheer van en de zorg voor de monumenten die met water te maken hebben.

In 375 gemeenten kan men dit jaar op zaterdag 9 en/of zondag 10 september de Open Monumentendag bezoeken. Vorig jaar trok het evenement 850.000 bezoekers, waarmee het een van de grootste culturele evenementen is van Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie