Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

10 miljoen voor economische samenwerking met Tanzania

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 148
Datum: 07-09-2000

10 MILJOEN VOOR ECONOMISCHE SAMENWERKING MET TANZANIA

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken is met de Tanzaniaanse overheid overeengekomen dat Nederland en Tanzania de komende jaren zullen samenwerken op economisch gebied. Ybema is op dit moment in Tanzania met een handelsmissie bestaande uit zo'n 25 bedrijven.
Nederland stelt voor de economische samenwerking 10 miljoen gulden beschikbaar voor de komende 2 jaar. Dat geld is afkomstig van het budget voor het Programma Samenwerking Opkomende Markten (afgekort PSOM) van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. Via de PSOM-regeling worden economieen ondersteund bij het overgangsproces naar een markteconomie. Innovatieve pilot-projecten van Nederlandse bedrijven met lokale partners worden ondersteund; daarbij wordt gebruik gemaakt van Nederlandse kennis, goederen en diensten. Tanzania heeft gekozen voor projecten in de agrarische sector (landbouw, visserij en bosbouw), de sector transport en infrastructuur en in de sector duurzame energie. Het PSOM-programma in Tanzania zal worden gestuurd door het agentschap Senter.
Ybema ondertekende in Tanzania ook een overeenkomst over wederzijdse bevordering en bescherming van investeringen. Na Tanzania zal de handelsmissie Oeganda bezoeken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie