Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Opel Corsa vanaf november in Nederland

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Nieuwe Opel Corsa vanaf november in Nederland 7-9-00 12:00:00.

De derde generatie van s werelds meest populaire compacte auto verschijnt deze herfst op de markt. De geheel nieuwe Opel Corsa is volwassener en ruimer geworden, maar is uiterlijk nog steeds herkenbaar als de opvolger van zijn succesvolle voorganger. Het nieuwe model biedt aanzienlijk meer binnenruimte en beschikt over de langste wielbasis (2.491 mm) in zijn klasse. De volledig verzinkte carrosserie laat topcijfers noteren op het gebied van veiligheid en kwaliteit, dankzij de met 33 procent gegroeide torsiestijfheid. De efficiënte aërodynamica (cW = 0.32) en het sterke motorenaanbod, bestaande uit zes ECOTEC benzine- en dieselmotoren met vierkleppentechniek, verzekeren een laag brandstofverbruik. De twee direct ingespoten turbodiesels vragen bijvoorbeeld slechts 4,7 liter brandstof per 100 km, terwijl de verder verbeterde basis 1.0-liter driecilinder benzinemotor (43 kW/58 pk) maar 5,6 liter benzine per 100 kilometer verbruikt. Het topmodel, de Corsa GSi, beschikt met zijn 92 kW/125 pk 1.8-liter krachtbron over een topsnelheid die boven de 200 kilometer per uur ligt. Alle benzinemotoren, inclusief de 75 pk sterke 1.2-16V en de 1.4-16V van 90 pk, voldoen aan de Euro IV emissie eisen, die pas in 2005 van kracht worden. Naast een handgeschakelde versnellingsbak en een automaat, kunnen Corsa kopers nu voor het eerst ook kiezen voor Easytronic, een comfortabele en economische, geautomatiseerde handbak.

Het Dynamic Safety chassis (DSA) van de nieuwe Corsa zorgt voor veilige en dynamische rij-eigenschappen en een uitstekend weggedrag. De aandrijving en de voorwielophanging zijn losgekoppeld van de carrosserie middels een gesloten subframe, wat met name de wegligging en de akoestiek ten goede komt.

De ruime keuze uit geavanceerde infotainmentsystemen is uniek voor deze klasse. Afhankelijk van de uitvoering is de nieuwe Corsa leverbaar met het NCDC 2015 systeem, bestaand uit een 4 cd-wisselaar, radio, telefoon en een navigatiesysteem.

Het enige dat bij de nieuwe Corsa niet gegroeid is, zijn de onderhoudskosten. Zo hoeft de motorolie slechts elke 30.000 kilometer te worden vervangen, wordt er 12 jaar garantie op doorroesten gegeven en qua verzekeringsclassificatie mikt de Corsa op de toppositie in deze klasse.

Het uiterlijk van dit nieuwe model vormt een evolutie van de typische Corsa stijlkenmerken, met de scherpe lijnen en strakke oppervlakken. Het geeft meteen ook een indruk van de doelstellingen van de ontwerpers: de Corsa moest een Corsa blijven, maar meer volwassen. Het lijkt alsof de drie- en vijfdeurs modellen van de nieuweling nu uit dezelfde mal komen, met voor beide modellen een identieke achterkant. De hoge achterlichten lopen bij deze nieuwe generatie harmonisch over in de achterruit, voor Opel en de Corsa een nieuw stijlelement. De grote spoor-breedte (voor: 1.429 mm; achter: 1.420 mm) geeft niet alleen een atletische indruk, maar zorgt in de nieuwe Corsa eveneens voor 80 mm aan extra schouderruimte, vergeleken met zijn voorganger. Ook de langere wielbasis (plus 58 mm) zorgt voor de achterpassagiers voor meer ruimte en comfort.

Tot de uitgebreide veiligheidsuitrusting van de Corsa behoren onder meer een airbag voor de bestuurder, driepuntsgordels voor vier inzittenden (met gordelspanners voorin), actieve hoofdsteunen op de voorstoelen en Opels gepatenteerde Pedal Release System. En als optie zijn nu ook zij-airbags leverbaar. Eveneens nieuw is de intelligente airbag, die automatisch waarneemt of er iemand op de passagiersstoel zit en daarbij het systeem in- of uitschakelt. Achterin zijn twee Isofix verankeringspunten leverbaar voor twee kinderzitjes en vanaf 2001 verhogen gordijnairbags het veiligheidsniveau van de nieuwe Corsa nog verder.

Ook aan het traditioneel al lage brandstofverbruik van de Corsa vielen verbeteringen ten deel. Deze zijn ondermeer terug te voeren op de luchtweerstandscoëfficient van 0.32, extreem laag voor een auto in deze klasse. Daarnaast zorgt ook de meest recente ontwikkeling van de ECOTEC benzinemotoren voor aanzienlijke verbeteringen, niet alleen wat het brandstofverbruik betreft, maar ook omdat ze nu al voldoen aan de strenge Euro IV normen.

De twee direct ingespoten 1.7-liter turbodiesels zijn zelfs bijzonder zuinig, met een gecombineerd verbruik van slechts 4,7 liter per 100 kilometer (MVEG). Deze zestienkleppen krachtbronnen produceren respectievelijk 48 kW/65 pk en 55 kW/75 pk, waarbij de meest krachtige versie is uitgerust met een tussenkoeler.

Naast een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een viertraps automaat, levert Opel met de introductie van de nieuwe Corsa nu voor het eerst ook een geavanceerd derde alternatief, de Easytronic. Deze nieuwste ontwikkeling combineert de voordelen van een handgeschakelde vijfbak met een automatische transmissie en biedt de bestuurder de keuze uit een comfortabele en een zeer brandstofefficiënte automaat enerzijds, en daarnaast het sportieve karakter van een handbak, waarbij de bestuurder zelf de schakelmomenten bepaalt. Met deze leuke en comfortabele transmissie verbruikt de Corsa 1.2-16V zelfs nog minder dan bij een conventionele, handgeschakelde versnellingsbak.

De huidige Corsa, die in ongeveer 80 landen werd geleverd, is een van de meest succesvolle modellen in de geschiedenis van Opel. Hij werd in 11 fabrieken op vijf continenten gebouwd, in negen uitvoeringen. Sinds de productie in 1993 startte, zijn er op basis van de tweede generatie Corsa ruim zes miljoen modellen van de productielijnen gerold. Samen met de 3.1 miljoen Corsas van de eerste generatie komt dat op een indrukwekkend totaal van ruim negen miljoen. Naast de meer dan twintig internationale design onderscheidingen, heeft de Corsa in diverse Europese landen eveneens de koppositie in de verkoopstatistieken in handen. In Duitsland was de Corsa al sinds 1994 de bestseller in zijn klasse, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Nederland zorgde hij voor topverkopen.

De nieuwe Opel Corsa wordt begin november in Nederland verwacht.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie