Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proefprocedure verzekeraars overgangsrecht lijfrente

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Verbond start proefprocedure overgangsrecht lijfrente

Het Verbond wil in kort geding duidelijkheid krijgen over het overgangsrecht voor oud-regime lijfrenteverzekeringen in de nieuwe belastingplannen. In verband daarmee adviseert het Verbond zijn leden lijfrenteverzekeringen van vóór de Brede Herwaardering vooralsnog niet premievrij te maken.

Tijdens de behandeling van de Brede Herwaardering is door de bewindslieden van Financiën destijds afgesproken een overgangsrecht te laten gelden voor de gehele looptijd van lijfrenteverzekeringen die voor de invoering hiervan waren afgesloten. In het nieuwe belastingplan IB 2001 wordt voorgesteld de nieuwe regelgeving, met als belangrijke verandering dat de premies niet langer in alle gevallen aftrekbaar zijn, ook voor deze lijfrenteverzekeringen te laten gelden. Aangezien het Verbond de regering wil houden aan eerdere toezeggingen, zal het Verbond dit in een kort geding proberen af te dwingen. Ook zal het Verbond onderzoeken of in het geval van een ongunstige uitspraak de in 2001 op basis van het huidige regime betaalde premies terugbetaald kunnen worden zonder nadelige gevolgen voor de verzekeraar of de verzekeringsnemer. Een advies hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Bondig, 7 september

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie