Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Europese 'Verzekeringskamers'

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Samenwerking Europese 'Verzekeringskamers'

Om het toezicht op verzekeringsgroepen te verbeteren, is op Europees niveau afgesproken dat het toezicht wordt gecoördineerd door de toezichthouder op de belangrijkste verzekeraar binnen de groep, aangevuld met de toezichthouders op andere bij de verzekeringsgroep betrokken verzekeraars. De afspraken zijn vastgelegd in een protocol Samenwerking Europese 'Verzekeringskamers'.

Toezicht op verzekeringsgroepen is ingewikkeld, aangezien hier vaak toezichthouders vanuit de verschillende landen bij zijn betrokken. In 1998 is de Europese richtlijn 'Aanvullend toezicht verzekeringsondernemingen in een verzekeringsgroep' aangenomen. Het protocol Samenwerking Europese 'Verzekeringskamers' is een uitwerking van deze richtlijn. De afspraak is ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie