Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijmeegs boekje ter ere van Open Monumentendag

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Boek voor de Open Monumentendag belicht organisaties in monumenten

Ter ere van de Open Monumentendag verschijnt op donderdag 7 september het boek "Op het grensvlak van ambacht, cultuur en toerisme". Wethouder Paul Depla neemt het om 17.00 uur in ontvangst in de Kleine Zaal van De Vereeniging. Schrijfster Anneke van der Putte belicht in "Op het grensvlak van ambacht, cultuur en toerisme" het persoonlijke verhaal van een twintigtal instellingen en ondernemers, die alle staan voor een eigen product. Ze maken het monument dat hen huisvest deelgenoot van dat ondernemerschap. En zo ontstaat het beeld van een levendig Nijmegen, waar monumenten niet alleen verwijzen naar het verleden, maar volledig zijn opgenomen in de culturele bedrijvigheid van nu. In die samenbundeling vormt zich een aardige cultureel-culinaire route.

Het boekje is voor f 5,00 verkrijgbaar bij VVV, Open Huis en Museum het Valkhof. Op de Open Monumentendag zelf, zaterdag 9 september, zal wethouder Depla 's middags spontaan een aantal locaties bezoeken. In ieder geval staan op de agenda een bezoek aan de expositie over de restauratie van Huize Heijendaal in het Architectuurcentrum Nijmegen aan de Kannenmarkt, een overtocht per pont naar Lent en een bezoek aan de Waalhaven, waar om 15.00 uur het startsein zal worden gegeven voor de restauratie van de havenkraan. De tocht start om 14.00 uur bij het architectuurcentrum aan de Kannenmarkt en de pers is vrij om aan te sluiten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie