Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Scholen lijden ook onder hoge brandstofprijzen'

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E.Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. 02-790 93 06 - fax 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@rago.be)

PERSBERICHT

Datum: 07 september 2000
Fax /E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Gemeenschapsonderwijs vraagt dringende maatregelen in verband met hoge brandstofprijzen.

Het Gemeenschapsonderwijs vraagt in een brief aan de minister van Economische Zaken om maatregelen te nemen in verband met de hoge brandstofprijzen.

De stijging van de brandstofprijzen heeft ook zijn weerslag in de scholen. De hoge verwarmingskosten nemen immers een een flinke hap uit het budget voor de werkingsmiddelen van de scholen, zodat andere dringende maatregelen niet kunnen worden gerealiseerd (onder andere aankoop van didactische middelen, het herstellen van gebouwen).

Het Gemeenschapsonderwijs zal bovendien aan de minister van Onderwijs vragen om met haar Vlaamse en federale collega's te overleggen welke maatregelen kunnen worden genomen om scholen te beschermen tegen te hoge energiekosten.

Behalve de kosten voor verwarming verhogen ook de uitgaven voor het leerlingenvervoer en, in tal van scholen met technisch en beroepsonderwijs, de energiekosten voor het aandrijven van het machinepark.

Het Gemeenschapsonderwijs doet tevens een oproep tot de koepels van de andere inrichtende machten om deze vraag te onderschrijven.

Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.

Dries Vandermeersch
Verantwoordelijke Pers-PR
Het Gemeenschapsonderwijs Stafcel Communicatie
E. Jacqmainlaan 20 1000 Brussel
tel: 02-790 93 06 fax: 02-790 95 06 GSM: 0477-23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@rago.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie