Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Signalerend advies Gezondheidsraad over farmacogenetica

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Signalerend advies Gezondheidsraad over farmacogenetica

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

GMV/L 2104968

7 september 2000

Op donderdag 31 augustus jl. heeft de Gezondheidsraad zijn signalerend advies Farmacogenetica aan mij aangeboden. De taak van de Gezondheidsraad omvat naast het uitbrengen van door bewindspersonen gevraagde adviezen ook het op eigen initiatief signaleren van vraagstukken en ontwikkelingen die voor het overheidsbeleid van belang zijn. In dat kader heeft de Gezondheidsraad het signalerend advies Farmacogenetica uitgebracht.

In het advies wijst de Gezondheidsraad op de snelle groei van de farmacogenetische kennis, die het mogelijk maakt sommige geneesmiddelen doelgerichter voor te schrijven. Tevens constateert de Gezondheidsraad dat farmacogenetisch onderzoek bij mensen, evenals ander genetisch onderzoek, aanleiding kan geven tot verzekerings- en keuringsproblemen. Daarnaast wijst de Raad op goede patientenvoorlichting om misverstanden over farmacogenetisch onderzoek te vermijden.

Met de Gezondheidsraad is de afspraak gemaakt dat zij rechtstreeks, dus separaat van deze brief, voldoende exemplaren van het advies aan uw griffie zal toesturen. Een separaat standpunt op dit signalement is niet nodig aangezien dit signalement reeds betrokken zal worden in de integrale beleidsnota biotechnologie en de nota toepassing van genetica in de gezondheidszorg die in de loop van september en respectievelijk november aan u kenbaar worden gemaakt.

Een brief van gelijke strekking heb ik ook verzonden naar de Voorzitter van de Eerste Kamer.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie