Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Handboek voor Arbo- en Milieuzorg binnen Wageningen UR

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht

07-09-00

Handboek voor Arbo- en Milieuzorg binnen Wageningen UR

De Arbo- en Milieudienst van Wageningen Universiteit en Researchcentrum heeft een Basishandboek Arbo- en Milieuzorg gepubliceerd. Dit boek functioneert als een naslagwerk voor alle vragen op het gebied van arbeidsomstandigheden en het milieu. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verdere verbetering, monitoring en bewaking van de bedrijfsinterne Arbo- en Milieuzorg binnen Wageningen UR.

Naast informatie over een groot aantal onderwerpen op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu bevat het handboek procedures en een handreiking voor het opstellen van werkvoorschriften aangevuld met enkele voorbeelden. Zo wordt onder meer de inzameling en afvoer van de verschillende afvalstromen binnen Wageningen UR toegelicht en is er aandacht voor zaken als veiligheid, inrichting van werkruimten, rookverbod, noodvoorzieningen in de gebouwen en voorkomen van RSI, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Het boek wordt binnen Wageningen UR verspreid onder alle instituten, leerstoelgroepen en afdelingen.

Doordat er gekozen is voor een losbladig systeem, is het mogelijk het handboek aan te vullen met specifieke informatie toegespitst op de behoefte van de decentrale eenheden. De zorg voor Arbo en milieu is een continu proces van aanvulling en verbetering. Daardoor wijzigen ook de interne procedures en zal regelmatig het handboek worden aangepast. Met het handboek hebben de medewerkers een naslagwerk, dat steeds gebaseerd is op de meest recente regelgeving en richtlijnen en is afgestemd op de eigen, specifieke situatie. Binnenkort komt het handboek ook voor iedereen beschikbaar op de website van de Arbo- en Milieudienst (nu al te bezoeken voor uitgebreide informatie op het gebied van Arbo en milieu: www.wau.nl/amd/home). Eind 2000 komt er ook een Engelstalige versie van het handboek beschikbaar.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie