Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra ondersteuning Molukse gemeenschap in Capelle

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Extra ondersteuning Molukse gemeenschap

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft afgelopen week ingestemd met het voorstel voor extra maatschappelijke begeleiding van de Molukse samenleving in Capelle aan den IJssel.

Door aanhoudend geweld op de Molukken ondervinden veel leden van de eerste generatie binnen de Molukse gemeenschap in Capelle grote psychosociale problemen en weten daar vaak niet goed mee om te gaan. Om deze problemen te ondervangen is vanuit het bestuurlijk overleg tussen de gemeente en de Molukse wijkraad het voorstel gekomen een project op te zetten voor extra maatschappelijke begeleiding van de Molukkers in Capelle.

Voor de uitvoering hiervan heeft de gemeente contact gezocht met Stichting De Vierstroom (maatschappelijke dienstverlening) en de Stichting Pelita, een landelijke instelling die onder meer gespecialiseerd is in maatschappelijke begeleiding van Molukkers. Het project heeft een looptijd van 12 maanden. In deze periode bieden de beide organisaties hulp aan direct en indirect getroffenen door de gewelddadigheden op de Molukken. Het doel is om binnen de looptijd van het project de zelfredzaamheid van de genoemde doelgroep te verbeteren.

Als ook de commissies voor Welzijn & Educatie en de commissie voor Financiën, Sport, Cultuur en Grondzaken een positief advies afgeven kan dit najaar met het project worden gestart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie