Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unilever will fabriek in Bodegraven verkopen aan Budelpack

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Unilever

Unilever will fabriek in Bodegraven verkopen aan Budelpack International
07 september 2000

Unilever heeft het voornemen de productielocatie van Lever Fabergé in Bodegraven te verkopen aan Budelpack International in Poortvliet. Budelpack zal als strategische partner voor Unilever de productie in de fabriek voortzetten. Bij Lever Fabergé in Bodegraven zijn 66 mensen in dienst. Er zijn geen gedwongen ontslagen voorzien als gevolg van de overname. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De verkoop past in De weg naar groei, de strategie die Unilever in februari bekendmaakte. Onderdeel daarvan vormt de harmonisatie van producten, waardoor een groter deel van het volume overgaat naar grote fabrieken waar kostenefficiënter kan worden geproduceerd. Daarnaast is concentratie op een aantal leidende merken een belangrijk onderdeel van de strategie. Deze twee elementen leiden ertoe dat Unilever onvoldoende volume in Bodegraven kan garanderen voor een kostenefficiënte productie. Door de fabriek aan Budelpack te verkopen, kan Unilever zeker stellen dat de productie van het merk Andrélon doorgaat. Bovendien kan Budelpack extra productievolume van niet-Unilever-bedrijven in de fabriek onderbrengen, waardoor de efficiency toeneemt en sluiting wordt voorkomen.

Budelpack, dat al samenwerkt met andere bedrijven van Unilever, is een internationaal opererende onderneming die zich bezighoudt met de productie en verpakking van merkartikelen voor een groot aantal internationale opdrachtgevers in de voedingsmiddelen- en cosmeticasector. Door de beoogde samenwerking kan Unilever blijven beschikken over de flexibiliteit die nodig is om snel in te spelen op de veranderende behoeften in de markt, zoals extra volume, afwijkende verpakking of kleine series van producten.

De vakorganisaties en het personeel zijn van de plannen op de hoogte gebracht.

Persdienst Unilever Rotterdam

Tel: +31 10 217 4844
Fax: +31 10 217 4843
Email: press-(office.rotterdam@unilever.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie