Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Margriet bij herdenking slachtoffers Japanse vrouwenkampen

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

07/09/00 Prinses Margriet bij herdenking slachtoffers Japanse vrouwenkampen te Arnhem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont donderdag 7 september 2000 in Arnhem de lustrumherdenking bij van de Stichting Nederlandse Slachtoffers Japanse Vrouwenkampen. De herdenking vindt plaats in de Grote of Eusebiuskerk. Namens het kabinet is hierbij aanwezig vice-minister-president mevrouw A. Jorritsma-Lebbink.
Aansluitend zal Prinses Margriet na een korte plechtigheid een krans leggen bij het monument Moeder en Kind op het landgoed van het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen 'Bronbeek'.

De Stichting stelt zich ten doel de vrouwen en kinderen te gedenken die in de Japanse vrouwenkampen, in de bezettingstijd en aansluitende periode tot de onafhankelijkheid (de bersiaptijd) in Nederlands Indië zijn omgekomen. Ook behartigt zij de belangen van de overlevenden van de Japanse vrouwenkampen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie