Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke onderscheiding voor Amsterdamse vereniging

Datum nieuwsfeit: 07-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|

Gemeentelijke onderscheiding uitgereikt

Op donderdag 7 september heeft mevr. P. Krikke, wethouder Economische Zaken, de Jubileumpenning uitgereikt aan de vereniging 'Onderling Belang' ter ere van het 100-jarig bestaan.

De vereniging is destijds opgericht om de belangen van de grossiers in groenten en fruit in Amsterdam en de regio te behartigen. De voorziening van verse groenten en fruit aan de Amsterdamse bevolking speelde een rol bij de oprichting, maar ook het krijgen van een betere handelsmarkt was een belangrijk punt. Mede dankzij de inzet van de vereniging heeft de gemeenteraad besloten de toenmalige Centrale Markt te stichten op de plaats van het huidige Food Center Amsterdam.

De vereniging maakt nog altijd deel uit van het overleg tussen de bedrijven van het Food Center en de gemeente. Ook de vernieuwing van het Food Center is mede te danken aan de inzet van deze vereniging.

Amsterdam, 7 september 2000

Pb-70 Loes Hekkens 5522252

^


-

© gemeente Amsterdam - 8-09-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie