Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Week van het Leren in bibliotheek Oss

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Openbare Bibliotheek Oss

Home | Persberichten

23 augustus 2000

Week van het Leren ook in Bibliotheek Oss

Op 8 september wordt het landelijke startschot gegeven voor de Week van het Leren. Deze week loopt t/m 15 september en heeft tot doel volwassenen bewust te maken van allerlei mogelijkheden om te leren. Of dat nu gaat om leren voor persoonlijke ontwikkeling, in het kader van werk, hobby en/of vrijetijdsbesteding. Het moet een week worden met een feestelijk karakter, een week waarin de motivatie voor leren toeneemt. In de Bibliotheek Oss is er een presentatie gemaakt van instellingen, organisaties en personen die een cursus geven voor volwassenen. Foldermateriaal kan meegenomen of ingekeken worden.

Collectie Bibliotheek Oss Uiteraard is er in de collectie van de Bibliotheek Oss van alles te vinden rondom leren. Niet alleen het aanbod van cursussen in de regio is terug te vinden maar ook allerlei materiaal rondom de cursus of opleiding die gevolgd wordt is te vinden in de Bibliotheek Oss of eventueel elders aan te vragen. Volgt men een cursus Spaans, dan zijn er woordenboeken te leen, kooklessen zijn bij uitstek te combineren met de talloze kookboeken, een vouwcursus vraagt om diverse boeken rondom origami, zelf een boot bouwen kan met een technisch boek en bij computercursussen kan men volop boeken en cd-roms lenen. CD-roms zijn er echter ook op tal van andere gebieden, bijvoorbeeld tuinieren, koken, een taal leren, examenvragen voor het rijbewijs, encyclopedieën, componeren van muziek enz. Bij de Openbare Bibliotheek kan men altijd vrijblijvend, dus gratis, binnenlopen om te kijken of er iets naar eigen gading te vinden is. Wil men materialen lenen dan pas is een lidmaatschap nodig. Voor meer informatie kan tevens op Internet gekeken worden onder www.oboss.nl

Week van het Leren Nationaal Voor meer informatie rondom de Week van het Leren kan ook op Internet gekeken worden op het volgende adres www.cinop.nl/weekvanhetleren. De Week van het Leren is een grootscheepse motivatiecampagne! Landelijk geïnitieerd, maar vooral regionaal en lokaal bedacht en uitgevoerd. Want daar moet het gebeuren. Door bekende en minder bekende aanbieders van onderwijs/cursussen en voor iedereen dicht bij huis. Deze Week van het leren, een initiatief van het ministerie van OCenW, is bedoeld om volwassenen bewust te maken van leermogelijkheden.

Waarom? Leren is voor iedereen voor jong en oud, voor hoog- en laagopgeleiden, voor allochtonen en autochtonen. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, ontspanning of scholing in het kader van werk er valt altijd iets te leren. De één wil een groot rijbewijs halen, de ander wil op vakantie in Italië met de plaatselijke bevolking kunnen praten en weer een ander wil goed leren pottenbakken.Veel van deze leerwensen blijven echter steken in plannenmakerij. In De week van het leren willen we proberen zoveel mogelijk volwassenen stimuleren om hun tot nog toe sluimerende wensen te verwezenlijken.

Welke activiteiten? Centraal staan plaatselijke activiteiten, waar zoveel mogelijk instellingen, clubs en organisaties zich presenteren. Vrijwel alles is mogelijk, zolang het doel van de actie maar wordt gediend. Regionaal worden er, vanuit de werkgroep Week van het Leren Oss, nog andere activiteiten georganiseerd. In de werkgroep zitten ROC de Leijgraaf, Bibliotheek Oss, RIGOM (Ouderenwerk Oss).

Activiteiten zaterdag 9 september Leermarkt van 11.00 - 15.00 uur (Linkensweg 1) dinsdag 12 september Leerbus in Oss, deze Leerbus (dubbeldekker) toert rond in heel Brabant en heeft verschillende standplaatsen donderdag 14 september Inschrijfdag RIGOM

Week van het Leren op Radio en TV

2 september 2000 Radiouitzending op radio 5 tussen 14.00 en 15.00 uur. Het onderwerp van het programma TEMA (van TELEAC/NOT) is analfabetisme onder volwassenen in Nederland.

3 september 2000 TV-uitzending op Nederland 1 tussen 17.00 en 19.00 uur een documentaire van Teleac/NOT over leren in Nederland.

8 september 2000 Startmanifestatie in Den Haag met onder meer de prijsuitreiking aan leerders en vernieuwers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie