Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: productie van dimethylsulfide door fytoplankton

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Production of dimethylsulfoniopropionate and dimethylsulfide in intertidal ecosystems

Datum vrijdag 08-09-2000
Tijd 12:00 uur

Promovendus mw. S.A. van Bergeijk

Promotor prof.dr. L.R. Mur

De promovenda onderzocht de productie van het gas dimethylsulfide door fytoplankton. Dit zijn vrij in het water rondzwevende plantaardige organismen, zoals algen. Het gas dimethylsulfide draagt bij aan de wolkenvorming en speelt daarmee een belangrijke rol bij de klimaatregeling op aarde. Bergeijk laat zien welke soorten fytoplankton dimethylsulfide produceren en welke invloed temperatuur, zoutgehalte en voedingsstoffen hebben op de productie van het gas. Ze deed de bijzondere ontdekking dat een bepaalde platworm en een alg een symbiose aangaan en gezamenlijk enorme hoeveelheden dimethylsulfide produceren.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie