Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Japanse nacht in het LVC Leiden

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Lillian Ketting

071-514 64 48

JAPANSE NACHT IN HET LVC

Op vrijdag 8 september zal er in het LVC een Japanse nacht plaatsvinden, waar twee Japanse dj's, te weten Naka & Chabe (aka Losfeld & Cubismo Grafico) van het in Escalatorlabel zullen draaien en een mengeling van Japanse clubmuziek van nu laten horen. Deze productie komt tot stand met medewerking van het comité "Japan in Leiden" en de gemeente Leiden De zaal gaat open om 23.00 uur. Kaarten kosten 5,- en zijn verkrijgbaar bij de zaalkassa. Bezoekers die buiten Leiden wonen kunnen ook kaarten reserveren op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur op 071-514 64 49.

In verband met het 400 jarig vriendschapsverband tussen Nederland en Japan, besteedt Leiden dit jaar extra aandacht aan de Japanse cultuur. Een groot en belangrijk aspect van de Japanse jeugdcultuur is (dance)muziek. Toch is de Nederlandse jeugd nauwelijks op de hoogte van wat op dit moment hip is in Japan. Hoewel er heel veel gebeurd op muziekgebied blijft het aan de andere kant van de wereld en zien we in Europa weinig terug van die Japanse successen.
Voor de viering van de vriendschapband zijn twee dj's van het Japanse label Escalator, te weten Naka & Chabe (aka Losfeld en Cubismo Grafico), naar Nederland gehaald. In Japan is het label ontzettend hip en zijn de dj's grote sterren. Zelfs grote acts als Pizzicato 5, Cornelius en Hideki Kaji zijn op een af andere manier betrokken bij het label. De dj's draaien vrolijke clubhouse waar een mengeling te horen is van Bossanova, drum & bass, house en salsa. In Japan zijn ze een sensatie en hopelijk straks in Nederland ook, met dank aan de gemeente Leiden.
In de LVC lounge wordt de Beat Mania, de nieuwste sensatie in Japanse videogames gepresenteerd, een voor Nederland unieke Japanse videomachine van het bedrijf KONAMI, waarmee bezoekers hun scratchtechnieken en muziekskills gratis kunnen uitproberen. De beste spelers kunnen zich kwalificeren voor de landelijke finale, welk door TMF uitgezonden gaat worden.

Locatie: LVC, Breestraat 66, Leiden
Datum: vrijdag 8 september 2000
Zaal open:23.00 -03.00
Entree: fl 5,-

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie