Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raad Delfzijl bezoekt regio Emden, Leer, Papenburg

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

05-09-2000

Raad gemeente Delfzijl bezoekt regio Emden, Leer, Papenburg

Elk jaar gaat de raad van Delfzijl twee dagen op excursie om kennis op te doen over zaken die van belang zijn voor de gemeente.

Dit jaar gaan de raadsleden de grens over naar buurland Duitsland. Het eerste gedeelte van de trip gaat over het water met het schip de MS twee gebroeders. Deze veerdienst is een onderdeel van de succesvolle internationale Dollard Route. In Emden wordt een bezoek gebracht aan het stadhuis. Daar zal gesproken worden over de economische ontwikkelingen in de haven en de woonproblematiek in Emden. Daarna zal per bus een rondrit volgen langs diverse windmolenparken in de regio Emden, Aurich en Leer.

De tweede dag van de excursie wordt de stad Papenburg bezocht. Na de ontvangst op het gemeentehuis door burgemeester Ulrich Nähe zal de Meyer- Werft bezocht worden. Daarna laten de raadsleden zich uitgebreid informeren over de mogelijkheden van de zweeftrein. In Lathen wordt een testrit met deze snelle trein gemaakt.

De excursie vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9-09-2000.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt mevrouw S. Schaap,telefoon 0596-639323.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie