Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Philips en Microsoft op gebied 'Enhanced TV'

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Philips en Microsoft kondigen samenwerking aan op het gebied van 'Enhanced TV'

Philips neemt licentie op Microsoft TV-software; Microsoft ondersteunt set-top box platform van Philips

Schiphol-Rijk, 8 september 2000 - Microsoft en Philips hebben overeenkomsten gesloten die erop gericht zijn de adoptie van 'Enhanced TV'-producten en -diensten door de kabel- en satellietindustrie en consumenten te stimuleren. In het kader van deze overeenkomsten zal Philips een licentie nemen op Microsoft TV-software en zal het bedrijf met Microsoft samenwerken bij de ontwikkeling van een reeks opzetkastjes die gebaseerd zijn op Microsoft TV-software en het Nexperia-hardwareplatform van Philips. De eerste van deze Philips-opzetkastjes met Microsoft TV-software wordt in 2001 verwacht. Microsofts TV-klanten die al op een eerder tijdstip een Philips-opzetkastje willen uitrollen, zullen een migratiemogelijkheid krijgen.

Het Philips/Microsoft Enhanced TV-platform zal een brede verscheidenheid aan nieuwe producten en diensten ondersteunen, waaronder:


* Interactieve TV - Programma's die worden aangevuld met content voor meer interactie met de kijker;
* Persoonlijke TV - Met onder andere de mogelijkheid om video-opnames te maken op een ingebouwde harddisk, favoriete kanalen en gepersonaliseerde elektronische programmagidsen;
* Internet op TV - Toegang tot het web en Internet-diensten via de televisie.
Met de opzetkastjes kunnen kabel- en satellietmaatschappijen hun klanten vele extra diensten en mogelijkheden bieden, zoals Personal Video Recording (PVR), e-commerce, online games, interactieve tv-programma's, instant messaging, web-browsing, e-mail, Electronic Programming Guide (EPG), thuisnetwerken, betaal-tv en video-on-demand.

Beide ondernemingen zullen met elkaar samenwerken om te voorzien in de specifieke behoeften van kabel- en satellietmaatschappijen en zullen via open standaards de mogelijkheden van Enhanced TV verder uitbreiden. Tevens zullen Philips en Microsoft twee identieke onderzoekscentra opzetten om nieuwe Enhanced TV-implementaties te ontwikkelen en te testen.

"Samenwerking in deze industrie is belangrijker dan ooit," zegt Rob van Oostenbrugge, chairman van Philips Digital Networks. "Teneinde consumenten de beste combinatie van hardware en software, diensten en applicaties aan te kunnen bieden, moeten de juiste samenwerkingsverbanden gesmeed worden. Met haar diepgaande expertise op het gebied van software en diensten is Microsoft een ideale partner voor Microsoft. Tezamen zullen de we de basis leggen voor een nieuwe generatie van breedbanddiensten via voor Internet geschikte, intelligente apparaten."

Philips neemt licentie op Microsoft TV-technologie Philips zal een licentie nemen op Microsoft TV client-software, die consumenten uitgebreide breedband Encanced TV-mogelijkheden biedt en gebruikt zal worden in digitale en analoge opzetkastjes en televisietoestellen.

Philips zal de Microsoft TV-software implementeren in haar op Nexperia gebaseerde opzetkastjes en zal een reeks producten ontwikkelen voor kabel- en satellietmaatschappijen. In het kader van de overeenkomsten zal Philips een licentie van Microsoft TV-software kunnen meeleveren met opzetkastjes, als deel van een geïntegreerd hard- en softwareproduct.

Philips en Microsoft vormen de basis voor benadering van een brede markt Deze aankondiging onderstreept de gemeenschappelijke visie van Philips en Microsoft om de brede beschikbaarheid van nieuwe breedband tv-diensten mogelijk te maken door de ondersteuning van open standaards. Dankzij ondersteuning voor HTML, XML, DVB en DOCSIS zorgen de beide bedrijven ervoor dat belangrijke ontwikkelaars, waaronder kabelmaatschappijen, omroepbedrijven, content-ontwikkelaars, applicatieontwikkelaars en service providers, gemakkelijk kunnen profiteren van de nieuwe mogelijkheden van breedband tv-netwerken.

"Microsoft en Philips vormen tezamen een krachtige Enhanced TV-alliantie,"zegt Jon DeVaan, senior vice president van de TV Division bij Microsoft. "Met de diepgaande expertise van Philips in de consumentenmarkt, waarbij één op de twee huishoudens een Philips-product bezit, en de expertise van Microsoft op het gebied van op standaards gebaseerde Internet-technologieën, zijn we klaar om consumenten over de hele wereld Enhanced TV aan te kunnen bieden."

Philips en Microsoft hebben reeds samengewerkt bij het lanceren van nieuwe concepten voor tv-opzetkastjes, zoals Internet-TV en andere initiatieven, op basis van een langjarige relatie tussen Philips en Microsoft WebTV Networks. Daarnaast werken Microsoft en Philips samen op verschillende andere terreinen, uiteenlopend van thuisnetwerken tot streaming media.

Het Philips set-top box-platform
Philips is een vooraanstaand leverancier van opzetkastjes die de nieuwste Enhanced TV-diensten kunnen bieden. Via de ondersteuning van MPEG-4 media streaming, harddisk-opslag, multimedia en thuisnetwerken, ontwikkelt Philips de toekomst van televisie, door het opzetkastje te veranderen in een complete thuisbasis voor breedband multimediadiensten.

Het Microsoft TV-platform
Het Microsoft TV-platform is een complete software-oplossing voor de tv-industrie, die televisie nuttiger, leuker en interessanter voor consumenten maakt. Tevens creëert het nieuwe zakelijke kansen voor kabel- en satellietmaatschappijen en hun programma-, hardware- en softwareleveranciers. De client-software, Microsoft TV Basic Digital voor de huidige generatie opzetkastjes, en Microsoft TV Advanced voor geavanceerde opzetkastjes, is geschikt voor een brede reeks tv-apparaten, uiteenlopend van opzetkastjes tot geïntegreerde tv-toestellen.

Microsoft TV Server en Microsoft TV Access Channel Server zijn twee serverproducten waarmee kabel- en satellietmaatschappijen grootschalige, commerciële Enhanced TV-diensten kunnen aanbieden. Windows Media Technologies zijn een integraal onderdeel van Microsoft TV Advanced.

Het Microsoft TV-platform ondersteunt wereldwijde standaards voor digitale tv-uitzendingen, waaronder DVB, ATSC en ARIB. Het ondersteunt tevens veelgebruikte Internet-standaards, zoals HTML, JavaScript en Dynamic HTML, alsmede alle interactieve content die ontwikkeld is volgens de specificaties van het Advanced Television Enhancement Forum (ATVEF). Meer informatie is te vinden op: www.microsoft.com/tv/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden tot een prettiger en gemakkelijker gebruik van de computer, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Michiel Gosens, Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 74 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: +31 (0)23 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft Benelux website op pagina www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...