Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Direct vernietigen opgevoerde brommer te kort door bocht'

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BOVAG EN RAI

BOVAG en RAI: Netelenbos gaat te snel

BOVAG en RAI: Netelenbos gaat te snel

Het voornemen van minister Netelenbos om opgevoerde bromfietsen direct te vernietigen gaat BOVAG en RAI iets te snel. De fabrikanten en leveranciers van brommers en snorfietsen wijzen er op dat met de minister van Verkeer en Waterstaat een overeenkomst is gemaakt. In die overeenkomst zitten twee bestanddelen: de fabrikanten zorgen er voor dat brommers en snorfietsen technisch gesproken niet kunnen worden opgevoerd. Het ministerie zou zorgen voor kentekening van de brommers en snorfietsen. Het resultaat van de regeling moet onder meer zijn dat het aantal opgevoerde bromfietsen wordt teruggebracht. En hoewel de industrie zich wel aan de afspraak houdt, kan dat van de minister niet worden gezegd. Tot op de dag vandaag is er geen kentekening van brommers gerealiseerd. Daarom wijst de branche het voornemen van Netelenbos af. Zij willen dat eerst uitvoering wordt gegeven aan de afspraak. Pas als blijkt dat dat niet het gewenste resultaat oplevert, zijn vervolgstappen aan de orde.

Overigens is het verbieden van de verkoop van opvoersetjes in Nederland in de ogen van BOVAG en RAI ook een zeer effectieve maatregel om hetzelfde doel te bereiken: minder verkeersslachtoffers.

Einde bericht

Voor meer informatie:
RAI Vereniging, Cees Boutens: 020 - 504 4949 of 06 - 53 212 633 BOVAG, Rob Boon: 030 - 659 53 40 of 06 - 51 383 309


08 sep 00 17:36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie