Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zetmeelenzym verbeterd voor industriële toepassing

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Zetmeelenzym verbeterd voor industriële toepassing

Cyclodextrines zijn ringvormige moleculen die gemaakt kunnen worden uit zetmeel. In hun holtes kunnen ze andere moleculen opnemen. De eigenschappen van die moleculen veranderen dan. Dit maakt de cyclodextrines interessant voor toepassing in de cosmetische, farmaceutische en voedingsmiddelen-industrie. Cyclodextrines worden gemaakt met behulp van het enzym cyclodextrine glycosyltransferase (CGTase). Alle natuurlijke CGTases produceren echter een mengsel van ringetjes die uit 6,7 of 8 eenheden bestaan (a, b of g-cyclodextrines). Voor industrieel gebruik moeten die van elkaar gescheiden worden met dure, milieubelastende zuiveringsprocedures. Bovendien wordt de werking van CGTases minder naarmate er meer product ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie