Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veegwet wet inkomstenbelasting 2001

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
MinisterraadRVD/DV

MINISTERRAAD: Veegwet wet inkomstenbelasting 2001.............

Ministerie van Financiën
Persbericht Ministerraad
8 september 2000

VEEGWET WET INKOMSTENBELASTING 2001

De ministerraad heeft ingestemd met het wetsvoorstel Veegwet Inkomstenbelasting 2001 van staatssecretaris Bos van Financiën. De volledige naam van dit wetsvoorstel is Wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001, de Invoeringswet Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere belastingwetten c.a. (Veegwet Wet inkomstenbelasting 2001) en bevat de noodzakelijke aanpassingen die verband houden met de invoering van de Wet Inkomstenbelasting 2001.

Het wetsvoorstel vormt het sluitstuk van deze wetgevingsoperatie die op 1 januari 2001 in werking zal treden. In dit wetsvoorstel wordt een groot aantal verbeteringen van de wetgeving met een technisch karakter voorgesteld, voortbouwend op hetgeen nu tot stand is gekomen. Tevens wordt gestalte gegeven aan de toezeggingen die aan de Staten-Generaal zijn gedaan voor aanpassingen van de belastingherziening voor de feitelijke inwerkingtreding, voorzover dit nog niet heeft plaatsgevonden in de al genoemde reeds bij de Staten-Generaal ingediende wetsvoorstellen. Tenslotte wordt uitvoerig ingegaan op de door de Eerste Kamer aangenomen motie inzake de meesleep- en meetrekregelingen.

Bij de belastingherziening 2001 is sprake van een omvangrijk en intensief wetgevingsproces. Met de Wet Inkomstenbelasting 2001 en de Invoeringswet Wet IB 2001, die inmiddels in het Staatsblad staan, zijn de hoofdlijnen en belangrijke details van de belastingherziening vastgelegd. In deze wetten is invulling gegeven aan de belastingherziening in het voetspoor van de Verkenning Belastingen in de 21e eeuw. Belangrijke toevoegingen aan dit pakket staan in bij de Tweede Kamer liggende wetsvoorstellen Aanpassingswet Wet IB 2001 en het Ondernemerspakket 2001.

De wetsvoorstellen Tariefwet 2001 en het Belastingplan 2001 liggen voor advies nog bij de Raad van State. In deze voorstellen wordt de Belastingherziening 2001 geactualiseerd naar 2001 en worden de eerste beleidsmatige vernieuwingen in het vernieuwde fiscale bouwwerk aangebracht.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 08.09.2000

08 sep 00 19:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie