Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese afspraken voor analyse van pesticidenresiduen

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Normalisatie-instituut

Persberichten

Europese afspraken voor analyse van pesticidenresiduen

Delft - Residuen van pesticiden (gewasbeschermingsmiddelen) komen voor in allerlei producten van plantaardige- en dierlijke herkomst bestemd voor menselijke consumptie. Ze kunnen schade toebrengen aan de menselijke gezondheid. In Nederland wordt veel aandacht besteed aan de controle op pesticidenresiduen in agrarische producten. Betrouwbare en gevalideerde analysemethoden spelen hierbij een cruciale rol. Het Nederlands Normalisatie-instituut heeft in dit kader drie nieuwe Europese normen gepubliceerd.

Twee normen bevatten gaschromatografische (GC) methoden voor het bepalen van het totale bromidegehalte (NEN-EN 13191-1) en anorganische bromide (NEN-EN 13191-2). De methoden zijn toepasbaar ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie