Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 8-09-2000
Persberichten Regiopolitie Groningen (vrijdagmiddag) Vrijdagmiddag 8 september 2000

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winschoten: twee verdachten van steekpartij aangehouden Twee jongemannen een 16-jarige jongen uit Utrecht en een 18-jarige jongeman zonder vaste woonplaats hebben zich donderdagochtend gemeld bij de politie in Winschoten. De beide verdachten zijn aangehouden op grond van verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een 27-jarige man uit Hoogezand op woensdag 30 augustus op het Marktplein in Winschoten. De mannen zijn voorgeleid en in verzekering gegaan.

Ter Apel: twee mannen aangehouden voor zware mishandeling De politie heeft twee mannen een 32-jarige man uit Wildervank en een 31-jarige man uit Assen - op woensdag en donderdag aangehouden. De mannen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een zware mishandeling op 20 augustus van een 43-jarige man uit Gasseltenijveen. De man werd in de woning van zijn 25-jarige vriendin aan de Heemstraat in Ter Apel mishandeld. Familie van de vrouw heeft problemen met de relatie en op 20 augustus kwamen er twee mannen bij de woning aan de Heemstraat. De 25-jarige vrouw vluchtte de woning uit en de man werd in de woning mishandeld. Hij is met onder andere hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De beide aangehouden verdachten zijn voorgeleid en in verzekering gegaan.

Hoogezand: man slaat meisje
Op aanwijzen van omstanders heeft de politie vrijdagochtend op de Erasmusweg in Hoogezand een 19-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor mishandeling. De man had in het tunneltje van de Gorechtlaan een 15-jarig meisje van de fiets geslagen. De man, die zelf zei in de war te zijn, is in overleg met de officier van justitie na verhoor op vrije voeten gesteld.

Veendam: neppistolen in beslag genomen
Donderdag kreeg de politie de melding dat een 12-jarig jongetje in de Schaperstraat op andere kinderen aan het schieten was. De jongen bleek in bezit van een zwart speelgoedpistool model Smith & Wesson met daarin een houder met gele balletjes. Het pistool is door het uiterlijk geschikt voor afdreiging en daarom verboden. Het speelgoedwapen bleek op vakantie in Turkije gekocht te zijn. Het verboden speelgoed is ingeleverd ter vernietiging.

Groningen:ongewenste bezoekster AZG aangehouden Een 31-jarige vrouw zonder bekende verblijfplaats is vanmorgen aangehouden in het AZG, nadat ze was gesommeerd het terrein te verlaten en dit niet deed. De vrouw maakte gebruik van een toiletruimte in één van de gebouwen op het terrein. Omdat zij noch een bezoekster was noch een patiënt werd ze weggestuurd, waarna ze trammelant veroorzaakte. De politie nam de scheldende en schreeuwende vrouw mee naar het politiebureau. Daar bleek dat ze tevens werd gezocht voor enkele winkeldiefstallen. Na verhoor is ze weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor lokaalvredebreuk.

Groningen: vrachtauto botst op file
De zuidelijke rijbaan van de A7 ter hoogte van het gasuniegebouw in Groningen is vanmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur geheel of gedeeltelijk gestremd geweest in verband met een botsing waarbij een vrachtauto en enkele personenautos betrokken waren. Daardoor ontstonden lange files in beide richtingen en elders in de stad doordat het verkeer moest worden omgeleid. Het ongeval ontstond nadat de vrachtauto, bestuurd door een 26 jarige Duitser (Aurich), achter op de staart van een file botste. De chauffeur had te laat in de gaten dat voor hem een lange rij autos stilstond in verband met een kleine aanrijding verderop. Hij liet zich volgens zeggen even afleiden door een automobilist die van plan was hem rechts in te halen. Daardoor zag hij de staart van de file te laat. Op het laatste moment stuurde hij nog wel naar rechts, maar kon niet meer voorkomen dat hij hard tegen de rechterachterzijde van de personenauto reed, die daardoor omsloeg en tegen de voorligger botste. Vervolgens schoven nog twee autos tegen elkaar, waardoor er in totaal vier autos werden beschadigd. Twee ervan raakten totaal vernield. De vrachtauto raakte aan de rechterzijde vast in de berm. De takelwerkzaamheden om de vrachtauto weg te krijgen duurde tot ongeveer 17.00 uur. Twee vrouwen die in de achterste personenauto zaten zijn door de brandweer uit hun auto bevrijd. Ze zijn evenals de bestuurder van de voor hen staande auto, een 59-jarige inwoner van Assen, met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand is op dit moment (18.00) niets bekend.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 050 5995010.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie