Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst college B en W gemeente Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Kapvergunning

Burgemeester en wethouders hebben toestemming verleend voor het kappen van het groen in de eerste fase van het gebied waar het bedrijventerrein Vosdonk-West/Parklaan-West wordt aangelegd. Ook wordt de beplanting aan de Tussendonk en bij een bouwperceel aan de Hoge Donk geveld. Het plan Vosdonk-West/Parklaan-West omvat een uitbreiding van het bedrijventerrein Vosdonk in westelijke richting, waarbij een deel van het vrijgekomen rijkswegtracé wordt betrokken.

Representatie

Collegeleden zijn op zondag 24 september a.s. aanwezig bij het afscheid van pastor Geerten Kok van de H.Hartparochie.

Op 28 september houdt Het Brabants Landschap in De Nobelaer een studiemiddag over gemeentelijk natuur- en landschapsbeleid. Wethouder M. Donders-De Leest gaat daar in een presentatie nader in op het project Particulier Landschapsbeheer van de gemeente Etten-Leur.

Wethouder W. Vermunt opent op maandag 2 oktober aanstaande de amusementsmiddag van de Stichting Vrienden van Verstandelijk Gehandicapten in cultureel centrum "De Nobelaer".

Deelname project Fietsbalans 2001

Burgemeester en wethouders hebben besloten om Etten-Leur aan te melden voor deelname aan het project Fietsbalans in 2001. Het project Fietsbalans is een initiatief van de Fietsersbond, waarbij de kwaliteit van de fietsvoorzieningen aan de hand van objectieve gegevens wordt bepaald. Daartoe wordt er o.a. een enquête gehouden om de tevredenheid van de dagelijkse fietsers te peilen. Daarnaast wordt er steeksproefsgewijs een deel van de plaatselijke fietsvoorzieningen Nagereden, waarbij met allerlei apparatuur het comfort voor de fietser wordt gemeten.
Nadat de resultaten op inzichtelijke wijze zijn gerapporteerd, worden de sterke en zwakke kanten van het fietsbeleid in kaart gebracht. Bovendien worden de resultaten vergeleken met die van andere gemeenten en landelijke beleidsdoelstellingen.

Subsidie Stichting Jeugdwerk Etten-Leur

Burgemeester en wethouders hebben het subsidie voor de Stichting Jeugdwerk Etten-Leur voor het jaar 1999 definitief vastgesteld op een bedrag van Hfl. 574.412,-- .

Commissievergadering

Op dinsdag 19 september a.s. vanaf 19.00 uur de openbare vergadering van de commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken plaats in het gemeentehuis. In deze vergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde:

* voorontwerp-subsidieprogramma welzijn 2001;
* ontwerp-algemene subsidieverordening;

* beleidsverslag Algemene Bijstandswet 1999.
Voortgang woningbouw 1995-2005

Burgemeester en wethouders leggen de commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur in de openbare vergadering van 25 september aanstaande een overzicht voor van de gerealiseerde en geplande woningbouw in de periode 1995-2005 in het kader van de VINEX-afspraken met het provinciebestuur. Uit dit overzicht blijkt dat er tussen 1995 en 2005 in Etten-Leur 3450 woningen gebouwd mogen worden. Daarmee komt het aantal woningen dan op een totaal van 16.110 in het jaar 2005.

Verordening stimulering duurzaam bouwen particuliere bouwkavels plan Attelaken

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad in de openbare vergadering van 9 oktober aanstaande voor om de "Verordening stimulering duurzaam bouwen particuliere bouwkavels gemeente Etten-Leur, plan Attelaken" vast te stellen.
Tevens wordt de gemeenteraad dan gevraagd om akkoord met het opgestelde aanvraag- en gereedmeldingsformulier, de lijst van vaste maatregelen, lijst van variabele maatregelen en het daarbij behorende puntensysteem.
De commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur brengt hierover een nader advies uit in de openbare vergadering van 25 september aanstaande.

Voorbereidingsbesluit Bisschopsmolenstraat

De gemeenteraad krijgt in de vergadering van 9 oktober a.s. het voorstel voorgelegd om een nieuw voorbereidingsbesluit vast te stellen voor een deel van de Bisschopsmolenstraat (tussen Bijvang en Adamastraat-Tamboerijn). Zo'n besluit geeft de mogelijkheid om eventueel ongewenste bebouwing te voorkomen en om te anticiperen op eventuele afwijkende bebouwing.
De verwachting is dat er begin 2001 begonnen kan worden met de opstelling van een nieuw bestemmingsplan voor de Bisschopsmolenstraat. Basis hiervoor is o.a. de ruimtelijke economische structuurvisie, die sinds voorjaar 2000 wordt voorbereid met het MKB-Etten-Leur en de Ondernemersvereniging Bisschopsmolenstraat.

Beleidsnota Toerisme en Recreatie

Burgemeester en wethouders hebben het concept voor de Beleidsnota Toerisme en Recreatie vastgesteld. Dit concept wordt op 18 september a.s. voorgelegd aan de betreffende raadscommissie met het doel om het in de inspraak te brengen. Als de commissie daarmee akkoord is, wordt de concept-beleidsnota van 24 september tot 25 oktober a.s.ter inzage gelegd voor publiek, dat er op kan reageren. Ook wordt de concept-nota aan betrokkenen toegezonden.

Het college heeft besloten om ook volgend jaar Etten-Leur toeristisch/recreatief te promoten in de VVV-gids Brabant 2001.

Reactie op Structuurvisie Plus gemeente Rucphen

Burgemeester en wethouders hebben met belangstelling en waardering kennis genomen van het voorontwerp van de Structuurvisie Plus van de buurgemeente Rucphen. In een reactie herinneren zij eraan dat Etten-Leur en Rucphen een aantal jaren geleden hebben gesteld het de moeite waard te vinden om te onderzoeken of beide gemeenten samen een bedrijventerrein ten zuiden van de nieuwe rijksweg kunnen realiseren.
Nadat het initiatief een tijd lang op een laag pitje heeft gestaan, is thans de draad weer opgepakt. B en W houden er rekening mee dat zij op enig moment het bestuurlijk overleg over dit onderwerp opnieuw willen openen. In hun reactiebrief vragen zij het college van Rucphen dan ook om in de vast te stellen Structuurvisie Plus niet zodanige belemmeringen op te nemen, dat verder overleg hierover is uitgesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...