Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 08-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.15 uur
Verkeerscontroles

VEENENDAAL De politie controleerde donderdagmorgen op de Prattenburglaan, een bekende schoolroute. Hier werden in totaal vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het niet gebruiken van kinderzitjes.

Bij een controle op de Prins Bernhardlaan, donderdagmorgen, werden in een uur tijd zeven personenautos bekeurd wegens overschrijding van de maximumsnelheid. De snelste reed 72 waar 50 de limiet is. Verder werden negen bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Weg versperd

LEERSUM Doordat een groep scholieren donderdagmorgen breeduit over de Rijksstraatweg fietste, werd de doorgang voor een tegenligger versperd. De tegenligger, een 51-jarige man uit Leersum, zou hierom een dertienjarige scholier in het gezicht hebben geslagen. Er ontstond een verhitte woordenwisseling tussen de grote groep scholieren en de man en zijn echtgenote. De politie kon de gemoederen sussen en nam de verklaringen op van de betrokkenen.

Opgevoerde brommer

VEENENDAAL De politie wilde donderdagmorgen op de Prins Bernhardlaan een brommer controleren. Die ging er echter vandoor. Na een tien minuten durende achtervolging, waarbij snelheden tegen de 80 km/u werden bereikt, gaf de bestuurder het op bij het Ronde Erf. Zowel de eigenaar, een 17-jarige inwoner van Veenendaal, als de bestuurder,een 18-jarige inwoner van Veenendaal, kreeg een proces-verbaal. De brommer had geen gele plaat en de voorrem werkte niet. Na technisch onderzoek en het demonteren van niet-originele onderdelen mocht de eigenaar zijn brommer weer ophalen.

Te veel op

VEENENDAAL De politie controleerde vrijdagmorgen iets na middernacht een automobilist op de Appelvink. De man, een 45-jarige inwoner van Veenendaal, had te veel gedronken. Hij blies op het bureau 0,54 promille en kreeg een bon van 400 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie