Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Monumentendag in gemeente Sittard

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sittard

Open Monumentendag
Water en Monumenten

zaterdag 9 september

De landelijke monumentendag 2000 op zaterdag 9 september krijgt het thema Water en monumenten mee. Ook de Sittardse Monumentendagcommissie heeft voor dit thema gekozen en een route uitgezet die door een uitvoerige brochure wordt begeleid.

Programma
De officiële opening vindt plaats om 10.00 uur in het pompstation aan de Bergerweg.
Het tweede deel van de opening vindt om 11.00 uur plaats in de Stadbroekermolen. In de Stadbroekermolen is tevens een expositie waar gedigitaliseerde landkaarten worden getoond die horen bij leggers van waterlozingen. Op de tentoonstelling zijn verder foto's van beken en monumenten te zien.

Boekje
Bij de opening in het pompstation wordt het speciaal voor deze monumentendag geschreven boekje aangeboden aan cultuurwethouder Frans Wagemans. Het boekje is van Math Vleeshouwers. Het omvat 56 pagina's en is rijk geïllustreerd met fraaie foto's en plattegronden. Het geeft een beeld van vrijwel alle gebouwen in Sittard, die ook maar enigszins met water te maken hebben. Van het authentieke pompstation aan de Bergerweg tot het St. Jansputje in het stadspark en van de watermolens tot aan de wijwaterbakken in de kerken van de Sittardse binnenstad.
Math Vleeshouwers beschrijft ook de functie die het water door de eeuwen heen voor de bevolking heeft gehad. Maar er is ook aandacht voor waterwerken van deze tijd zoals de waterbeheersing in de nieuwe wijk Hoogveld.

In het boekje worden een wandel- en een fietstocht beschreven. Het wordt samen met een plattegrond gratis verstrekt bij de VVV en in panden die opgenomen zijn in de route.© Gemeente Sittard

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie