Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin bij Fruitcorso Tiel

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


09/09/00 Koningin bij Fruitcorso Tiel

Hare Majesteit de Koningin is op zaterdagmiddag 9 september 2000 in Tiel aanwezig bij het veertigste Fruitcorso. Vijftien grotere praalwagens en diverse kleine wagens uit vijftien Betuwse dorpen en steden nemen aan dit corso deel. Vier van de praalwagens en een groot aantal van de miniwagens zijn door de lokale jeugd ontworpen en gebouwd.

De praalwagens leggen zoals ieder jaar tweemaal een route van drie kilometer af door de binnenstad van Tiel. Alle wagens worden na afloop van het corso tentoongesteld op de Vrije Markt in de stad. Langs de Tielse grachten zijn daarnaast op verschillende plaatsen fruitmozaïeken gelegd.

Meer dan tweeduizend vrijwilligers hebben meegewerkt aan de bouw van de praalwagens. Voor iedere wagen die deelneemt aan het corso is een dorp of stad verantwoordelijk voor thema, vormgeving en bouw van het voertuig. Het realiseren van de mooiste corsowagen wordt door de lokale corsoclubs als een sportieve erekwestie beschouwd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie