Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma Open monumentendag Delft

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

9 september: Open monumentendag in teken van water

De veertiende Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 9 september. In Delft staan die dag de deuren open van 33 monumenten, waar `Nederland Waterstaat', wordt extra aandacht besteed in de vorm van een `waterrijk' programma.

Tot de monumenten die open staan behoren de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk, molen De Roos, het Gemeenlandshuis en het stadhuis. Verder zijn onder meer ook Villa Vrijenban (Nieuwe Plantage), het oude hoofdgebouw van Joris, een stadsboerderij (Rietveld), de Botanische Tuin (Julianalaan), St. Jansbrug (Oude Delft) en het Laga-gebouw die dag gratis te bezoeken. Bezoekers van het gerestaureerde Kruithuis en het Legermuseum kunnen op Open Monumentendag gratis gebruikmaken van platbodems die tussen deze monumenten heen en weer pendelen.

Alle monumenten zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur en zijn herkenbaar aan de witte vlag met de gele sleutel. Een compleet overzicht van de monumenten die open staan en het programma van 9 september verschijnt in een speciale Delftse monumentenkrant, die volgende week huis aan huis wordt bezorgd met de Stadskrant.

In diverse monumenten worden die dag rondleidingen verzorgd. Bovendien zijn er meerdere uitvoeringen door koren en ensembles, georganiseerd door de Stichting Cultuur Dichterbij. Verder nemen vier Delftse natuur-verenigingen deel, die op het Agathaplein informatie aanbieden over water en natuur.

Voor kinderen zijn er activiteiten in onder meer het Legermuseum, rond de tentoonstelling Ridder Roderik, en in het Techniek Museum, waar kinderen van 8-14 jaar bruggen kunnen bouwen. In het programma zijn ook optredens opgenomen van kinderkoren. ´s Middags is er op het Agathaplein een feestprogramma rond de presentatie van de Kinderstadsgids

Op Open Monumentendag zijn in het stadhuis op de Markt stands ingericht van het comité Open Monumentendag en de Monumentenwacht Zuid-Holland. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over monumenten-zorg in Delft, subsidies en andere informatie over monumenten. Hier zijn ook diverse publicaties te koop over Delftse monumenten en uitgaven van de landelijke stichting Open Monumentendag. Er is ook een beperkt aantal exemplaren beschikbaar van de monumentenkrant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie