Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijeenkomst 'Investeren in Jongeren en Kunst&Cultuur' R'dam

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

datum: 7 september 2000

Internationale bijeenkomst 'Investeren in Jongeren en Kunst&Cultuur' in Rotterdam

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september organiseert Stichting Rotterdam Festivals de internationale bijeenkomst 'Investeren in Jongeren en Kunst&Cultuur'. De bijeenkomst vindt plaats in het Centrum voor hedendaagse kunst, Witte de With. De centrale vraag in deze bijeenkomst is: hoe kunnen we jonge Rotterdammers prikkelen deel te nemen aan kunst & cultuur? Rotterdam heeft een ruim aanbod aan kunst & cultuur. Echter, een belangrijk deel van de potentiële publieksgroep, de jonge - en allochtone Rotterdammers, lijken zich steeds minder thuis te voelen bij het reguliere kunst- & cultuuraanbod.

De culturele sector blijkt nog veelal te denken vanuit het bestaande aanbod om jongeren te bereiken. Er bestaat ook nauwelijks inzicht in de smaakvoorkeuren, wensen en behoeften van deze groep, terwijl dit juist het uitgangpunt zou moeten vormen voor een aanbod dat jonge Rotterdammers wel aanspreekt. Is het mogelijk jonge en kansrijke initiatieven en projecten op te sporen en tot hun recht te laten komen? Kan dit in de gevestigde instellingen of moet daar eerst meer voor veranderen? Om antwoord te krijgen op deze vragen concentreert deze bijeenkomst zich voornamelijk op de praktijk; wat werkt wel en wat werkt niet? Door een internationale uitwisseling van ideeën, visies en ervaringen hopen we de kwaliteit van de discussie en het succes van de projecten te verbeteren en zo een impuls te geven aan kunst voor, door en van jongeren.

Het programma bestaat enerzijds uit een discussie naar aanleiding van de gestelde vragen onder leiding van Sandra Rottenberg op vrijdag 8 september en anderzijds uit een praktijkgedeelte waarbij de deelnemers op bezoek gaan bij het jongeren event Zap Nation en Zap City op zaterdag 9 september.

Deelnemers komen uit Frankrijk, Finland, Zweden, Denemarken, Engeland, Duitsland en Nederland en houden zich bezig met cultuurparticipatie van jongeren.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie