Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Briefkaartenactie tegen vliegtuiglawaai in Leiden

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Briefkaart tegen vliegtuiglawaai

BOUWEN EN WONEN - Last van vliegtuiglawaai? Dan is nu de gelegenheid om uw stem te laten horen! Komende week ontvangen inwoners van Leiden een briefkaart van Milieudefensie met een oproep aan de ministers Pronk (milieu) en Netelenbos (verkeer en waterstaat) om geluidsoverlast van Schiphol beter in de gaten te houden.

Met de actie, getiteld 'Vliegtuiglawaai? Houd het in de hand', wil Milieudefensie aandacht vragen voor de geluidsoverlast die het vliegverkeer van Schiphol met zich meebrengt. Een van de manieren om die overlast in de gaten te houden, is het plaatsen van geluidsmeters. Iedereen die de briefkaart ondertekent, vraagt aan de overheid om ook geluidsmeters te plaatsen in de buurt van Leiden.

Milieudefensie geeft alle briefkaarten in het najaar aan de twee verantwoordelijke ministers. De gemeente financiert een gedeelte van de actie, omdat uit onderzoek is gebleken dat steeds meer inwoners van Leiden last hebben van het vliegtuiglawaai. De briefkaart is ook af te halen op het stadhuis en Stadsbouwhuis. Drie milieuwethouders, Luuk Beelen (Alkemade), Alexander Pechtold (Leiden) en Guus van Elzen (Oegstgeest), ondertekenden de kaart alvast. Foto: Wim van Noort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie