Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 10.45 uur

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-09-2000

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 10.45 uur
Lastige dronken man

UTRECHT - Om tien voor zes vrijdagochtend werd een 23-jarige Utrechter aangehouden omdat hij zeer onbehoorlijk rijgedrag vertoonde. Zo reed de man op de St. Jacobsstraat vlak langs twee surveillerende agenten. De man slingerde, remde onnodig, reed met piepende banden, over een fietspad en behaalde op de Marnixlaan een snelheid van 115 km/u. Bij een benzinepompstation kon de man door de politie worden aangehouden. De man bleek bij een blaastest 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben.
De Utrechter werd ingesloten in een cel waar hij zo agressief werd dat hij zijn hand tegen de muur kapot sloeg. Er werd getracht een gesprek met de man te beginnen, maar dit bleek onmogelijk. Wederom werd de verdachte ingesloten die vervolgens zo hard tegen de deur van de ophoudruimte trapte, dat de deur ernstig werd beschadigd. Agenten die de man probeerden rustig te krijgen, kregen beledigende woorden naar hun hoofd geslingerd en werden in hun gezicht gespuugd. Ook haalde de verdachte uit naar een van de agenten die hij in zijn gezicht raakte.
In de loop van de ochtend mocht de man het bureau verlaten. De man heeft een dagvaarding meegekregen om voor de rechter te verschijnen.

Snelheidscontroles in de stad
UTRECHT Op de Rubenslaan werd vrijdagochtend van kwart over negen tot kwart voor twaalf een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden bijna 1800 autos tijdens de controle. Hiervan reden er bijna honderd harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u.

Op de Mr. Tripkade werd vrijdagavond op snelheid gecontroleerd van half acht tot kwart voor negen. Hier reden 52 van de 354 passerende autos te hard; hoogst gemeten snelheid: 85 km/u.

In Utrecht Noord werd gecontroleerd op de Karl Marxdreef. Hier is de maximum toegestane snelheid 70 km/u. Vrijdagmmiddag tussen half drie en drie uur overtraden tien van de 400 passerende autos deze snelheid. Een bestuurder haalde een snelheid van 95 km/u.

Gewapende overval op benzinestation Croeselaan
UTRECHT Vrijdagavond werd een benzinepompstation aan de Croeselaan overvallen. Iets voor half acht kwam een man de winkel van het tankstation binnen en bedreigde de medewerker achter de kassa met een vuurwapen. De medewerker moest geld afgeven. Met het geld verliet de overvaller vervolgens de winkel in de richting van de Jeremias de Deckerstraat. Tijdens de overval droeg de dader een donkere trui en een donkerkleurig petje. Voor zijn gezicht had hij een donkere sjaal of doek gebonden. De dader was ongeveer 1.70 meter lang en is vermoedelijk van buitenlandse afkomst. Tijdens het buurtonderzoek, vlak na de overval, heeft de politie met een speurhond in de buurt nog sporen van de dader aangetroffen, waaronder zijn petje. De overvaller kon echter niet worden aangehouden.

Getuigen van de overval, of mensen die anderszins denken waardevolle informatie met betrekking tot deze overval te hebben, worden dringend verzocht de recherche van politiedistrict Marco Polo te bellen. Zij kunnen bellen met 030-2397111.

Agent raakt gewond bij vechtpartij Kanaalstraat UTRECHT Een man die zijn auto had geparkeerd op de Kanaalstraat, kreeg vrijdagmiddag om kwart voor zes ruzie met een aantal bezoekers van een café in deze straat. Ter plaatse gekomen agenten raakten betrokken bij de vechtpartij.

Oorzaak van de ruzie was dat kinderen, die bij deze bezoekers hoorden, tegen de auto van de man trapten zodat het alarm steeds afging. Toen de man hier iets van zei, kreeg hij van één van de aanwezigen een klap in zijn gezicht. De politie werd ingeschakeld en kwam ter plaatse om de man aan te houden die had geslagen. Zijn vrienden wilden dit echter voorkomen en begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Er ontstond een vechtpartij waarbij een agent diverse klappen kreeg en een kopstoot. Hij moest zich later in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. Twee mannen werden aangehouden: een 24- en 26-jarige man, beiden afkomstig uit Utrecht.

Twee dronken bestuurders aangehouden
UTRECHT Op het Janskerkhof werd zaterdagochtend om kwart over vijf een 44-jarige man aangehouden die zonder rijbewijs en met een slok teveel op achter het stuur zat.
De man viel op omdat hij op het Janskerkhof aan de verkeerde zijde van een hek was beland en in de achteruit probeerde zichzelf uit deze benarde positie te bevrijden. De man had een alcoholpromillage van 1,7 in zijn bloed.

Een 31-jarige man werd aangehouden op het Lucasbolwerk, omstreeks half tien vrijdagavond. Hij reed hier met zijn mistlampen aan en werd gecontroleerd door agenten die daarbij een alcohollucht roken. De man had 1,55 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de Utrechter werd gevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie