Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KNWV Land Rover Kampioenschap Teamzeilen op Sneekermeer

Datum nieuwsfeit: 09-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 8-9-2000

Op 9 en 10 september wordt het KNWV Land Rover Kampioenschap
Teamzeilen gehouden op het Sneekermeer vanuit de locatie van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS). Maar liefst 11 teams van drie boten zijn aanwezig. Het Kampioenschap wordt gezeild in Ynglings (driemansboten) die door de KWS ter beschikking zijn gesteld.

Het belooft een uitermate spannende strijd te worden gezien het niveau van de negenennegentig deelnemers. Vele toppers uit andere klassen, zoals Klaartje Zuiderbaan (Europees Kampioen 2000 en derde op de wereldranglijst Match Racen), Marleen Cleijndert (ex-olympische zeilster en Whitbread-deelneemster), Remco Sol en Saskia van der Broek (Europees kampioenen FJ 2000) gaan de strijd aan tegen Nederlands Kampioenen 2000, zoals Hylke Engelsma (Yngling) en Maarten Veldhuizen (Stern).

Wedstrijdprogramma
De deelnemende teams zijn verdeeld in twee poule's. Na een Round Robin binnen een poule gaan de nummers 1 en 2 van een poule door naar de halve finale. In de halve finale vaart de nummer 1 van poule A tegen de nummer 2 van poule B en nummer 2 van poule A vaart tegen de nummer
1 van poule B. Bij teamzeilen is vooral tactiek een belangrijke factor. Het gaat immers niet om wie individueel als eerste over de lijn komt, maar het team van drie boten moet gezamenlijk zo goed mogelijk presteren om de titel KNWV-Kampioen Teamzeilen te kunnen bemachtigen.

De organisatie van het KNWV Land Rover Kampioenschap Teamzeilen wordt verzorgd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) onder auspiciën van het KNWV. Het Kampioenschap zal gevaren worden in door de KWS ter beschikking gestelde boten van de Yngling klasse.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie