Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waterbeestjes kijken in Hekslootpolder gemeente Haarlem

Datum nieuwsfeit: 10-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Natuur en Landschap en IVN Zuid-Kennemerland organiseren excursie

Waterbeestjes kijken in de Hekslootpolder

De afdeling Natuur en Landschap organiseert samen met het IVN Zuid-Kennemerland op zondag 10 september een waterbeestjes-excursie in de Hekslootpolder. De Hekslootpolder is een veenweidegebied tussen Haarlem-Noord en Spaarndam met vele verschillende soorten vogels, planten en sloten die rijk zijn aan waterbeestjes.

Deelnemers aan deze excursie gaan zelf kijken naar het dierenleven in de sloot. Zij kunnen de namen van waterbeestjes met behulp van geïllustreerde opzoekkaarten achterhalen. Er zullen diverse waterinsecten en hun larven te zien zijn; onder andere libelles, eendagsvliegen kreeftachtige diertjes, wormen en slakken. De excursie is ook geschikt voor kinderen van acht jaar en ouder. Zij kunnen samen met hun ouders aan de slag met hun eigen schepnet en emmer. De excursie gaat om 13.00 uur van start. Deelnemers dienen zich te verzamelen bij het informatiepaneel op de hoek
Spaarndamseweg/Vondelweg, Haarlem. De excursie duurt zo'n anderhalf uur. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Informatie: Dik Vonk, tel. 023-5254140.

5 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie