Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marathon van Berlijn met record aantal deelnemers

Datum nieuwsfeit: 10-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BERLIN MARATHON

De Marathon Van Berlijn met een record aantal deelnemers

Berlijn (ots) - Op 10 september, vijf dagen voordat de Olympische Spelen beginnen in Sydney, zal de aandacht van de wereld op Berlijn gericht zijn. Dan beginnen de indoor spelen voor hardlopen, skaten, lopen en rolstoelen.

Berlijn zal haar eigen 'Loop Spelen' op de straten van de stad vieren tezamen met 1 miljoen applaudisserende toeschouwers en de 33.943 marathon renners (99 rolstoelrenners, 219 Power-lopers, 6.608 skaters en 27.017 lopers) uit 83 landen met daarbij met 5.096 scholieren bij de Mini-Marathon over 4,2195 km. In totaal zullen op de 'marathon zondag' dan ook 39.039 deelnemers op de straten van de stad lopend onderweg zijn.

Het is een nieuw record voor de Berlijn Marathon (1998: 27.621. Hiermee sluit Berlijn, qua aantal deelnemers aan bij de grote marathons van Londen en New York.

In het kader van de sportieve prestaties ligt Berlijn intussen vóór New York en Londen, want nadat de beide wereldrecords, bij de mannen Ronaldo da Costa (BRA) 1998 met 2:06:05 en bij de vrouwen in 1999 door Tegla Loroupe (KEN) 2:20:43 gevestigd werden, is een start in Berlijn thans voor iedere loper een ,must' geworden.

Meer dan 7.000 renners uit het buitenland bepalen dan ook op zondag het beeld van het rennen in de stad. Aan kop zijn de meer dan 2.000 deelnemers uit Denemarken, daarna bijna 700 Nederlanders, 660 Oostenrijkers, 610 Zwitsers, 500 Fransen, 400 Britten, 380 Zweden en 350 Finnen. Er zullen 280 renners uit de Verenigde Staten deelnemen. Maar ook uit Japan komen 100 renners, en sinds da Costa in 1988 het wereldrecord vestigde, zijn er ook 50 Brazilianen in Berlijn die in de voetsporen van hun landgenoot willen volgen.

De Berlijn Marathon, met haar renners uit de gehele wereld, haar uitgebreide gevarieerde programma, van de marathon-, sport- en gezondheidsbeurs in de beurshal, van donderdag tot zondagavond, van de ontbijtloop tot de oecumenische dienst in de
Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kerke zal het beeld van de stad bepalen, en de wereld haar sportieve kant tonen.

Op het Internet is het renspektakel wereldwijd te volgen op live.berlin-marathon.com.

De uitslagen kunnen op het Internet opgevraagd worden op www.berlin-marathon.com.

De Berlijn Marathon is ook trendsetter op technisch gebied: 1994 werd de chip ingevoerd om de netto tijd opname te registreren, wat thans over de gehele wereld gebruikt wordt. Nu komt er weer een première: deelnemers die een mobiele telefoon bezitten, kunnen hun vrienden, waar ook ter wereld, op het moment dat zij over de eindstreep lopen, een SMS sturen. Daarbij kunnen zij eveneens via hun mobiele telefoon hun tussentijden en een groet uit Berlijn doorgeven.

Favoriet bij de mannen is de Spaanse Fabian Roncero, houder van Spaanse record (2:07:23), die hier een nieuw Spaans record wil gaan vestigen. Zijn sterkste concurrent is de Japanner Hiroshi Miki (2:08:05). Bij de vrouwen is de favoriet de Italiaanse winnares van New York Franca Fiacconi. Bij de skaters is de 40-voudige wereldkampioen Chad Hedrick (USA) de grote favoriet en bij de vrouwen rekenen allen op de winnares van het voorjaar Anne Titze (K2 Team) voor de wereldkampioen ijsschaatsen Claudia Pechstein uit Berlijn.

Joey Kelly van de Kelly familie zal een heleboel teenagers verleiden te komen kijken, terwijl de Duitse minister van buitenlandse zaken Joschka Fischer het liefst als onbekende in de massa willen verdwijnen.

De organisatoren van de SCC hebben ondertussen de inschrijvingen voor het skaten en rennen stopgezet, in verband met bereiken van het maximaal toegestane aantal deelnemers. De laatste vrije plaatsen zullen op het Internet op eBay.de aan de meestbiedende verkocht worden, en de opbrengsten zullen geschonken worden aan UNICEF. Gegadigden voor een begeerde plaats worden nu al doorverwezen naar de 28e Berlijn Marathon op 30 september 2001.

Voor vragen kunt u terecht bij:
Berlin-Marathon
Horst Milde
Tel: +49 30 751 44 07
Fax: +49 30 751 05 47
E-Mail: bm-milde@t-online.de


06 sep 00 08:44

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie