Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inleiding over Rembrandt in Studium Generale Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Rembrandt

Studium Generale begint het seizoen op maandag 11 september met een inleiding over - volgens velen - Nederlands grootste schilder. Rembrandt heeft echt bestaan, daar is geen twijfel over. Maar verder zijn er rond 'de tovenaar van het licht' veel vragen. De vele zeventiende-eeuwse gegevens over zijn leven zijn vatbaar voor verschillende interpretaties en zijn talloze schilderijen, etsen en tekeningen blijven problematisch op verschillende manieren. De vraag naar de authenticiteit springt daarbij in onze tijd het meest in het oog, niet alleen bij de schilderijen, maar ook bij de tekeningen en in bepaalde gevallen zelfs bij de etsen. Een al even vaak terugkerende kwestie is die naar de betekenis van de voorstelling van een aantal van zijn werken.

Het college wordt gegeven door dé Rembrandtkenner bij uitstek, prof.dr. Ernst van de Wetering, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Informatie

Studium Generale Groningen, tel. (050) 363 54 60

Datum en tijd

maandag 11 september 2000, 16.30 - 17.30 uur

Spreker

prof.dr. Ernst van de Wetering

Titel

Grote Schilders: Rembrandt

Plaats

Ubbo Emmiuszaal, Oude Boteringestraat 44, Groningen

Lezing

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie