Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Poldermodel creëert draagvlak voor infrastructuurprojecten

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

'Poldermodelbenadering' creëert draagvlak voor infrastructuurprojecten

Bij de ontwikkeling van infrastructuurprojecten zijn veel belanghebbenden betrokken, zoals burgers, belangengroepen en overheidsinstanties. Het is van belang dat zo'n planproces democratisch verloopt, zodat het gestelde doel voor alle participanten acceptabel is en er dus draagvlak ontstaat. 'Communicatieve planning' heet dit in de theorie. Maar sociaal geograaf en technisch planoloog drs. Johan Woltjer constateert dat de theorie erg idealistisch is en met name voor de Nederlandse praktijk lang niet altijd geschikt. De benadering kan zelfs een schadelijk effect hebben op de kwaliteit van de projecten. Meestal zijn de betrokkenen bijvoorbeeld te zeer gericht ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie