Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ADHD-Symposium: Theorie en Behandeling

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamADHD-Symposium: Theorie en BehandelingDe afdeling Psychologie van de Universiteit van Amsterdam houdt op 11 september een symposium over de theorie en behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Dit is een stoornis die gekenmerkt wordt door extreme concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Een van de meest vooraanstaande wetenschappers op dit gebied, prof. dr. Russell A. Barkley van University of Massachusetts Worcester Medical Center, zet een theoretische verklaring uiteen over de aard en oorzaken van ADHD. Ook bespreekt hij een grootschalige behandelstudie in de VS, waarbij zowel het belang van farmaceutische behandeling als gedragsmodificatiebehandeling ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie