Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

European Tax College start opleiding International Taxation

Datum nieuwsfeit: 11-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


European Tax College start LL.M.-opleiding European and International Taxation

Het European Tax College, het samenwerkingsverband van de Katholieke Universiteit Brabant en de Katholieke Universiteit Leuven op het terrein van Europees en internationaal belastingrecht, start op 11 september 2000 officieel met de éénjarige (twee- of driejarig op part time-basis) LL.M.-opleiding European and International Taxation'.

Deze opleiding, die recht geeft op de titel Master of Laws (LL.M.) in European and International Taxation', kenmerkt zich door een sterk thematische en praktijkgerichte benadering. Het onderwijsconcept is voornamelijk gebaseerd op discussies tussen studenten en docenten op basis van concrete grensoverschrijdende praktijkcasus in kleine onderwijsgroepen. Het curriculum bestaat onder meer uit zes special subject courses', die ieder één bepaalde thematiek centraal stellen, zoals bijvoorbeeld fusies en reorganisaties, financiële instrumenten en electronic commerce. Van de studenten wordt verwacht dat zij naar aanleiding van elke special subject course' een paper schrijven. De opleiding wordt afgesloten met een Master's thesis.

Als docenten treden internationaal gerenommeerde hoogleraren en deskundigen uit de internationale adviespraktijk op. De directeuren van het European Tax College zijn de hoogleraren belastingrecht Peter Essers en Frans Vanistendael, tevens decanen van de rechtenfaculteiten van respectievelijk de Katholieke Universiteit Brabant en de Katholieke Universiteit Leuven. De voormalige Minister van Financiën van Nederland, dr. Onno Ruding, is voorzitter van de Board of Trustees. De door het European Tax College verzorgde opleiding richt zich met name op jonge belastingadviseurs, functionarissen van de Europese Commissie en van Ministeries van Financiën/Belastingdiensten alsmede op onderzoekers die een dissertatie voorbereiden.

Het officiële startsein voor de opleiding zal op maandag 11 september 2000 om 18.00u worden gegeven door de rector van de Katholieke Universiteit Brabant (prof. dr. Frank van der Duyn Schouten) en de vice-rector van de Katholieke Universiteit Leuven (Prof. dr. Marc Vervenne), tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Huis van Chièvres van de Faculty Club in Leuven. Persvertegenwoordigers zijn daarbij van harte welkom.

Voor meer informatie: prof. dr. Peter Essers (tel. 013-4668132), prof. dr. Frans Vanistendael (tel. 0032 16325206) of Voorlichting en Externe Betrekkingen KUB, Maurice Ackermans (tel. 013-4662004).

05-09-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie