Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Milieumanager Van Melle vertelt over groene snoepjes

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium GeneraleGroene snoepjes

een duurzame bedrijfsvoering bij van Melle

Grote bedrijven proberen altijd de milieuwetgeving te ontduiken. Een cliché dat tegenwoordig niet meer opgaat. Milieu is in het bedrijfsleven een vast punt op de agenda geworden.

Van Melle, producent van o.a. Mentos en Fruittella, is een bedrijf dat duurzaamheid hoog in de mission statement heeft staan. Van Melle streeft naar een duurzame bedrijfsvoering in 2005. Dat wil zeggen dat vanaf 2005 de bedrijfsactiviteiten geen schadelijke effecten meer mogen hebben op het milieu. Een ambitieus streven, dat door van Melle wel als realistisch, sterker nog, als uiterst noodzakelijk wordt gezien. Heel simpel: als we nu de natuurlijke hulpbronnen onherstelbaar uitputten, valt er straks niets meer te produceren. Het bedrijf hanteert dit standpunt daarom niet alleen vanuit idealistische, maar ook vanuit micro- en macro-economische motieven. Een bijkomend voordeel is dat duurzaam produceren ook geld kan opleveren doordat er bijvoorbeeld minder grondstoffen worden gebruikt of er minder afval wordt geproduceerd. Om te meten in hoeverre het bedrijf het milieu belast en waar een reductie mogelijk is, heeft van Melle de milieubarometer ontwikkeld.

Sieuwert Haverhoek, milieumanager bij van Melle, vertelt over de motivatie van het bedrijf om te streven naar duurzaamheid, welke strategie daarvoor is uitgezet, de maatregelen die men daarvoor neemt en de eisen die het stelt aan technisch ingenieurs.Groene snoepjes
Ir. S. Haverhoek
Woensdag 13 september
11.45 - 13.00 uur Blauwe Zaal Auditorium


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie