Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IMF/Wereldbank-tegenstanders maken plannen Praag bekend

Datum nieuwsfeit: 13-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IMF/WERELDBANK-TEGENSTANDERS MAKEN HUN PLANNEN
BEKEND
Woensdag 13 September
Nieuwspoort, Den Haag
13.00

XminY solidariteitsfonds nodigt u uit voor een persconferentie waarbij verschillende groepen die voorbereidingen treffen voor acties tegen het IMF en de Wereldbank het woord zullen voeren.

Op 20 september beginnen de acties en tegenconferenties in Praag, waar enkele dagen later het IMF en de Wereldbank hun vergaderingen zullen (proberen te) houden. Tienduizenden demonstranten zullen naar Praag trekken. Ook uit Nederland zullen honderden demonstranten komen, die nu reeds gezamenlijke trainingen houden. Bovendien worden voorafgaand aan het gebeuren in Praag in Nederland talloze bijeenkomsten en acties uitgevoerd. 26 September - begin van de officiële vergadering in Praag - is uitgeroepen tot (4e) Internationale Actiedag. In tenminste 40 landen, waaronder Nederland, zullen op die dag uiteenlopende acties en demonstraties uitgevoerd worden.

Op 13 september houdt de minister van Financiën, namens de drie ministers die voor de Nederlandse regering in Praag actief zullen zijn , overleg met de vaste kamercommissies voor Financiën, Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Dit overleg begint om 10.00 uur. Het is een openbare vergadering in de Suze Groenewegzaal. Activisten en onderzoekers die fundamentele kritiek op het IMF en de Wereldbank hebben en acties voorbereiden, zullen eerst beluisteren wat ministers en kamerleden elkaar te vertellen hebben. Vervolgens zullen zij een persconferentie beleggen in de grote zaal van het belendende Nieuwspoort.

Op de persconferentie die om 13.00 begint, zullen vertegenwoordigers van tenminste vier organisaties uit de doeken doen wat er de komende weken verwacht kan worden.
Iemandvan het Platform Stank Voor Bank vertelt over acties in Nederland en de afsluitende demonstratie op 26 september. Een vertegenwoordiger van Praagse Herfst zal uitleggen welke verschillende groepen er vanuit Nederland georganiseerd naar Praag zullen gaan en wat zij daar hopen uit te voeren. Ook de Socialistische Partij, die eigen bussen naar Praag heeft, zal daar over vertellen. Personendie in nauw contact staan met INPEG, de radicale coalitie die in Praag protestacties voorbereidt, zullen informatie geven over hetgeen er in Praag gepland wordt en ook in het algemeen een voorspelling pogen te geven over welke toestanden daar te verwachten zijn.
Een vertegenwoordiger van Both Ends zal ingaan op het programma van tegenconferenties en lobby-initiatieven. Tevens zal hij inhoudelijk ingaan op de door de regering ontvouwde voornemens. Daarnaastzal kort uiteengezet worden wat de voornaamste kritiek op IMF en Wereldbank inhoudt, en welke verschillende strategieën de tegenstanders hanteren.

Tijdens de persconferentie bestaat uiteraard gelegenheid om vragen te stellen en nadere afspraken met activisten en critici te maken.

Voor meer informatie over radicale tegenstand en acties in Nederland bevelen wij de website van Stank voor Bank aan
(www.huizen.dds.nl/~stank)

Voor meer informatie over de persconferentie kunt u terecht bij XminY Solidariteitsfonds (Kees Hudig)
Keizersgracht 132
1015 CW Amsterdam
tel. 020-6279661
fax 020-6228229
email: (kh@xminy.nl)
website: www.xminy.nl

Met vriendelijke groeten,

Kees Hudig

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie