Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Abvakabo FNV wil debat toekomst CAO

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

ABVAKABO FNV wil debat toekomst CAO
Regio Noord - (groningen@fnv.nl)

/"Ieder voor zich, of de CAO voor ons allen!/" Dat is het motto van een serie van drie bijeenkomsten. Georganiseerd door de afdelingen van de ABVAKABO FNV in Noord-Nederland. Telkens op een donderdagmiddag. In Haren op 14 september, Heerenveen op 21 september en Beilen op 28 september. Pittige inleidingen door Lodewijk de Waal (FNV), Guus van Huygevoort (ABVAKABO FNV), J.W. van den Braak en R.W.P.A.M van der Ley (VNO/NCW). Een forum met CAO onderhandelaars uit belangrijke sectoren. En u kunt meedoen aan een levendige discussie. Belang CAO
Voor iedereen die werkt of gewerkt heeft, is een CAO van groot belang. Salarissen, waardering van de functie, verlofregelingen en nog veel meer: het wordt in de CAO geregeld. U weet waar u aan toe bent. We kennen de rituelen. Er wordt jaarlijks of tweejaarlijks onderhandeld over een nieuwe CAO tussen bonden en werkgevers. Soms verloopt het soepel, af en toe zijn er acties nodig om de eisen kracht bij te zetten. We komen er meestal wel uit: Nederland wordt niet voor niets geroemd om zijn poldermodel.

Solidariteit en keuzevrijheid?
Maar er sijpelt water door de dijk. Prestatiebeloning in plaats van algemene loonsverhoging (Philips). Individuele keuzes in de CAO: kiest u voor geld of vrije tijd, of voor een PC of leasefiets? Is er een grens in keuzevrijheid vanwege solidariteit? Pensioenen: ligt (verplicht) doorwerken na 65 jaar op de loer vanwege de vergrijzing? Zijn straks Ondernemingsraden aan zet zijn bij CAO-onderhandelingen? En hoe zit het nou eigenlijk met loonmatiging nu het economisch voor de wind gaat.

Kortom, tijd voor een prikkelende discussie!
De gezamenlijke afdelingen van ABVAKABO FNV in de regio Noord organiseren een serie unieke & stevige debatten: 14 september 13.30 - 16.00 Postiljon Motel, Haren; 21 september 13.30 - 16.00 De Koningshof, Heerenveen; 28 september 13.30 - 16.00 Onder de Linden, Beilen

Wat u kan verwachten
#- Scherpe inleidingen van werknemers- en werkgeverszijde, door Lodewijk de Waal (FNV), Guus van Huygevoort (ABVAKABO FNV) J.W. van den Braak en R.W.P.A.M van der Ley (VNO/NCW) en andere prominente spelers op het veld. #- Een forum waarin CAO-onderhandelaars hun kijk op de zaak geven, zoals Raymond van Oosterhout (ABVAKABO FNV, CAO KPN), Meindert van den Berg (ABVAKABO FNV, CAO TPG) en Nelly Altenburg (ABVAKABO FNV, CAO Rijk). #- Een levendige discussie met de zaal onder bezielende leiding van spreekstalmeester Gerrit Zock.

Kortom, dé kans om meer te weten te komen over hoe het er voor staat met /"het spel en de knikkers/": houden we in het poldermodel samen de voeten droog of wordt het individueel watertrappelen?

Aanmelden.
U kunt zich voor een van deze bijeenkomsten aanmelden door het bijgevoegde bestand te printen, in te vullen en toe te sturen aan: (noord@abvakabo.nl) (ABVAKABO Regio Noord.)
Antwoordnummer 550
9700 WB GRONINGEN
Als u dat doet voor 8 september 2000, dan sturen wij u het programma en een routebeschrijving naar de locatie waar het allemaal gebeurt.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/noord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie