Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie Esther van Duffelen in Het Schielandshuis

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Historisch Museum Rotterdam

Scenario della sensazione
presentatie Esther van Duffelen in Het Schielandshuis

Ieder half jaar presenteert het Historisch Museum Rotterdam in Het Schielandshuis werk van een jonge Rotterdamse modeontwerper. Van 14 september tot en met 18 maart 2001 is in de modevitrine een kleurrijke presentatie van zes damesmantels van Esther van Duffelen te zien.

Esther van Duffelen (1971) studeerde in 1995 af aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam, richting Modevormgeving. Zij maakt onder meer textiele ontwerpen en pasteltekeningen. Haar inspiratiebron is mode, haar thema de mens daarachter. Van Duffelen heeft haar atelier in een historisch pand in de Wijnstraat te Vlaardingen waar zij naast haar eigen werk ook werk van andere kunstenaars presenteert.

kleding is de mens
De mantels van Esther van Duffelen laten de mens zien door middel van zijn omhulling. De getoonde mantels in Het Schielandshuis ontwierp zij voor een modeperfomance tijdens het Zomerfestival `Hof van gewaarwording' in Vlaardingen (1999). Bij elke jas hoort een sjaal waarop een tekst is gedrukt. Iedere tekst heeft een eigen betekenis die door de dragers van de mantels afzonderlijk werd uitgebeeld: La scene, l'aria, l'odeur, lyrique, la sensa en zione. Samen vormen zij het Scenario della sensazione.

exposities
Al vanaf 1994 neemt Esther van Duffelen deel aan exposities. Haar werk was onder meer te zien bij de Tekeningenmanifestatie `Rotterdam on line `96' en de Kunstestafette '99, een serie kunstsalons in Zuid-Holland met recent werk van hedendaagse kunstenaars. Dit jaar zijn in het Hollandia-gebouw in Vlaardingen pastels van haar hand te zien. Daarnaast leverde Van Duffelen bijdragen voor het internationale modevakblad Textile VIEW Magazine, Philip Handsome (kleding), Chinese Laundry (schoenen) en Mart Visser Couture.

Esther van Duffelen is de twintigste in de serie presentaties van Rotterdamse ontwerpers waarvan het Historisch Museum Rotterdam werk toont en aankoopt.

tentoonstelling : Scenario della sensazione
datum : 14 september t/m 18 maart 2001
locatie : Het Schielandshuis

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie