Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minisymposium 'De rol van allochtonen in de samenleving'

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vrije Universiteit Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 08/09/2000Staatssecretaris Cohen op symposium Vrije Universiteit: De rol van allochtonen in de samenleving van de toekomst

Is het acceptabel asielzoekers te laten bijdragen aan de oplossing van het arbeidsmarkt-probleem? Wat zijn voor het bedrijfsleven de belangrijkste redenen om iets te doen aan het werkeloosheidsprobleem bij allochtonen? Hoe kunnen afgestudeerde vluchtelingen het best worden betrokken bij het arbeidsproces in Nederland? Is het hanteren van aparte normen bij selectie voor etnische groepen verantwoord? Deze en andere vraagstukken staan centraal tijdens het VU-minisymposium op donderdag 14 september, dat ter gelegenheid van het afscheid van VU-hoogleraar prof.dr. Pieter Drenth wordt georganiseerd. Aansluitend op het minisymposium zal professor Drenth zijn afscheidsrede Inter utrumque: de koninklijke weg uitspreken.

Naast mr. M.J. Cohen
, staatssecretaris van Justitie zullen ook prof.dr. P.R. Baehr, voorzitter van de Stichting voor Vluchtelingstudenten (UAF), dhr. H. Zwarts, president-directeur Randstad Holding en prof.dr. W.K.B. Hofstee, hoogleraar psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, ingaan op de rol van allochtonen in het arbeidsproces. Aan de hand van vragen en stellingen zullen de sprekers de verschillende aspecten van dit vraagstuk behandelen. Het minisymposium wordt afgesloten met een forumdiscussie onder leiding van de rector magnificus van de VU, prof.dr. T. Sminia.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie