Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brassy & Wicky in De Effenaar Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
De Effenaar Eindhoven

Donderdag 14: 20.30: F 15,-
Brassy & Wicky
vvk start 24-8
Na een behoorlijke hype in de Engelse pers en een spetterend optreden op Lowlands komt de New Yorkse Muffin Spencer, het muzikale zusje van Jon `Blues Explosion' Spencer, met haar band terug naar ons koude kikkerlandje voor een aantal club-optredens. Denk bij Brassy aan Boss Hog of Garbage met beats, scratches en samplers. Deze band uit Manchester verfrist de erfenissen van Little Richard, Public Enemy, Sex Pistols en James Brown op een speelse manier tot een milleniumproof brouwsel van punk, pop, dance, old skool hiphop en meidenbands. Hun debuut `Got It Made' staat dan ook vol dansbare nummers met rauwe garage riffs en distorted rap vocals. Voor meer info, check: www.brassy.com.
Wicky profileert zich door donkere groovy ritmes op een tapijt van toetsen, met daarin speelelementen uit rock, funk, dance en soul verwerkt. Dat is waar dit zestal voor staat: een heerlijke mix van rock, ambient, soul en drum `n bass. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Faithless, Urban Dance Squad en de Red Hot Chili Peppers als belangrijkste inspiratiebronnen worden genoemd. Wicky (nee, niet de Viking) is dan ook hard op weg een eigen publiek voor zich te winnen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie