Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste paal nieuwe behuizing Meetkundige Dienst

Datum nieuwsfeit: 14-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MEETKUNDIGE DIENST

MIN VenW: PERSBERICHT VAN DE MEETKUNDIGE DIENST

RIJKSGEBOUWENDIENST BOUWT NIEUWE BEHUIZING MEETKUNDIGE DIENST

Met het slaan van de eerste paal geeft minister Netelenbos volgende week donderdag rond 12.30 uur het startsein voor het nieuwe hoofdkantoor voor de Meetkundige Dienst in Delft. De Meetkundige Dienst is de specialistische dienst voor geo-informatie en informatie- en communicatie-technologie van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (onderdeel van Rijkswaterstaat). Het nieuwe gebouw is een ontwerp van architect Hans van Heeswijk en biedt met 14.000 m2 kantoorruimte plaats aan circa 450 mensen. Naar verwachting wordt het nieuwe pand in maart 2002 opgeleverd.

Het nieuwe gebouw van de Meetkundige Dienst is geen standaard kantoorgebouw. Van veraf zijn horizontale raamstroken zichtbaar. Van dichtbij zijn bijzondere details te zien. Vanaf de tweede verdieping zijn er diepe inhammen in het bouwvolume aangebracht. Hierdoor is bij wijze van spreken het interieur van het gebouw zichtbaar. Voorts heeft het nieuwe pand een grote transparante ruimte als centrale hal. Deze hal koppelt de verdiepingen aan elkaar.

Kantoorinnovatie
Innovatief is het sleutelwoord voor het nieuwe gebouw van de MD. Een ruim, licht, open kantoorpand dat door het gebruik van eigentijdse materialen een transparant en dynamisch karakter heeft. Dat geldt niet alleen voor de architectuur. Op voorhand is rekening gehouden met huisvesting op basis van een dynamisch kantoorconcept. Dit betekent op een andere manier werken in een innovatieve kantooromgeving, met moderne hulpmiddelen waarbij het traditionele cellenkantoor, met voor iedereen een vaste werkplek of eigen kamer, niet meer vanzelfsprekend is. In plaats daarvan wordt de werkplek afgestemd op de werkzaamheden die op dat moment moeten worden uitgevoerd. Een inrichting die werkplekken koppelt aan activiteiten. Met deze inrichting in het nieuwe gebouw kan de Meetkundige Dienst weer een lange periode uit de voeten.

Locatie Delft
De MD, al sinds 1931 gevestigd in Delft, is gestart in het historische gebouw aan de Kanaalweg 4. Vervolgens is de dienst in een gebouw dat eind jaren vijftig is gebouwd aan de Kanaalweg 3b gehuisvest. Door de groei van de MD werd deze huisvesting te klein met als gevolg dat onderdelen op de Schieweg en Poortweg werden ondergebracht. Op dit moment is de MD in Delft over drie locaties verspreid. De MD heeft als specialistische dienst historische banden met geodetische instituten, zoals de TU-Geodesie en is op diverse manieren verbonden met andere onderdelen van de Technische Universiteit Delft, onderzoekscentra als TNO en Kennisstad Delft. Voor het nieuwe centrale onderkomen van de MD is daarom haast vanzelfsprekend gekozen voor een locatie binnen de stadsgrenzen van Delft.

(Bouw)partijen
Ballast-Nedam Utiliteitsbouw en Nelissen van Echteren treden op als aannemer. De bouwkosten van dit project bedragen circa 58 miljoen gulden. De Rijksgebouwendienst (Rgd) draagt zorg voor de realisatie van dit huisvestingsproject, dat door de Meetkundige Dienst van de Rgd wordt gehuurd.

Voor meer informatie en/of fotomateriaal:
Rijksgebouwendienst Meetkundige Dienst Ursul Schaap, Voorlichter Bram Lemmers, Projectleider telefoon: 070 - 339 37 33 telefoon: 015 - 269 12 00

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie